Vi söker chef till tekniska avdelningen på Sollentuna Kommunfastigheter AB (SKAB).
SKAB växer och vi lägger grunden till en effektiv och robust organisation och söker därför två nya
avdelningschefer.

SKAB förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter till exempel skolor och äldreboenden samt
kulturfastigheter som Edsbergs slott, torp och lantbruk. Vi är ett bolag i Sollentuna kommunkoncern.

Tekniska avdelningen ansvarar bland annat för att lagkrav för fastigheterna följs, den tekniska statusen är så kostnadseffektiv som möjligt med bibehållen kvalitet och att uppnå målen för mediaförbrukning.

Som teknisk chef kommer du att ha personalansvar för sju medarbetare. Avdelningen består, förutom av chef, av fem tekniska förvaltare, markförvaltare och teknik- och energisamordnare.

Avdelningen ansvarar för att utveckla och löpande revidera underhållsplaner för alla fastigheter. I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta för att OVK, radon och andra lagkrav är godkända och uppfyllda. Avdelningen ansvarar också för att de tekniska fastighetskostnaderna är kostnadseffektiva med bibehållen kvalitet.

Nöjdkundarbetet är viktigt för SKAB och avdelningen ansvarar för de tekniska delarna av kundperspektivet.

Arbetsuppgifter som ingår i befattningen:

 • Leda avdelningens arbete och tillse att verksamhetens kvalitet, effektivitet och resultat upprätthålls och utvecklas genom erfarenhetsåterföring och utvecklade rutiner.
 • Verka för att stärka interna och externa samarbeten för att avdelningen framgångsrikt kan utföra sina arbetsuppgifter.
 • Arbeta aktivt i SKABs ledningsgrupp.
 • Operativt arbete med avdelningens arbetsuppgifter när det krävs, såsom vid sjukdom med mera. 
 • Säkerställa kompetensförsörjning på kort och lång sikt: arbetar för en attraktiv och utvecklande arbetsplats för välutbildade och engagerade kollegor med olika bakgrund och erfarenhet. Balanserar bemanning med konsultstöd vid behov då det är motiverat.
 • Se till, tillsammans med SKABs upphandlingsansvarig, att ramavtal för tekniska tjänster m.m. är aktuella och ändamålsenliga.

Tillsammans med dina medarbetare ser du till att:

 • Lagkraven för fastigheterna är godkända.
 • Underhållsplanering sker löpande för alla fastigheter.
 • Genomföra mindre underhållsåtgärder-/projekt.
 • Intern kravställning av teknik vid ny-, om- och tillbyggnation.
 • Ansvarar för de tekniska fastighetskostnaderna i syfte att hålla så låga kostnader med bibehållen kvalitet som möjligt, både inomhus- och utomhusmiljöerna.
 • Minska mediaförbrukning i fastigheterna och uppnå energimålen för företaget.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som vi anser är motsvarande. Du behöver flerårig erfarenhet av chefsansvar, god svenska i tal och skrift liksom goda kunskaper i fastighetsteknik och lagkraven inom fastighetsområdet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom området, tidigare har arbetat inom offentlig verksamhet och erfarenheter av avtal upphandlade enligt lagen om offentlig upphandling (LOU).

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. I den här rollen behöver du ha stor teknisk kunskap inom fastighetsområdet, ett gott ledarskap och ett gott omdöme. Du kommer också att behöva ha helhetssyn, god ekonomisk medvetenhet samt vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.  

Vi erbjuder

Du får stora chanser att vara med att bygga upp ett ungt företag i Sollentuna kommunkoncern och får chansen att vara med i utvecklingen av ett nytt ansvarsområde. Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar. Inom Sollentuna Kommunfastigheter råder en nybyggaranda där positiv stämning, god samverkan och professionellt utbyte sker mellan arbetskamraterna.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Övrigt

Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass framöver. Vi kommer att göra bakgrundskontroll på slutkandidat.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/171
Kontakt
 • Andreas Hellström
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb