Sollentuna kommun

För dig som är intresserad av lokalt och praktiknära forsknings- och utvecklingsarbete inom socialtjänsten finns nu tillfälle att söka arbete på FoU Nordväst! 

FoU Nordväst är ett kommungemensamt kunskapscentrum för socialtjänsten i nordvästra Stockholms län inom områdena ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsinsatser, barn och unga, missbruk och socialpsykiatri och som ägs av kommunerna Ekerö, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Solna Stad, Sundbybergs Stad, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Området är en del av Stockholms län som växer och utvecklas, vi är nu över 430 000 invånare. Sollentuna kommun är huvudman för verksamheten och svarar för dess drift samt har arbetsgivaransvar. Lokalmässigt befinner vi oss sedan april 2021 i Jakobsberg sjukhus i Järfälla kommun, tillsammans med FoU Nu som ägs av samma kommuner som FoU Nordväst, samt regionen, och som arbetar med funktionshinder och äldrefrågor. 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som forsknings- och utvecklingsledare på FoU Nordväst är engagerande och varierande. Verksamheten fungerar som en mötesplats mellan praktik och forskning, vilket innebär att arbetet sker i nära samarbete med personal inom socialtjänstens olika verksamhetsområden såväl som med universitet- och högskola, andra myndigheter och FoU-verksamheter. Tjänsten kan med fördel kombineras med arbete hos nämnda samarbetspartners.

Du arbetar självständigt och i team med att genomföra forskning- och utvecklingsprojekt. Du ska bistå personal och beslutsfattare med teoretisk och metodologisk kunskapsutveckling, stödja implementering av evidensbaserade metoder och systematisk uppföljning. I arbetet ingår fortlöpande kontakter med yrkesverksamma inom socialtjänsten för att stödja ett evidensbaserat socialt arbete och en lärande praktik.

Du förväntas delta aktivt i FoU-enhetens utvecklingsarbete. Företräda verksamheten i olika sammanhang. Bedriva omvärldsbevakning genom att synliggöra erfarenheter och sprida goda exempel inom forskning och utveckling. 

FoU Nordväst är en liten organisation där alla hjälps åt i stort och smått för att skapa en dynamisk och trivsam arbetsplats. Det är därför viktigt att du är flexibel och kan hantera såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter. Vi har en ständig dialog kring syfte, uppdrag, vilka vi finns till för, helhetsperspektiv och att göra varandra bra genom gott samarbete.

Kvalifikationer

För tjänsten är det önskvärt att sökande har forskarutbildning eller magister eller mastersexamen med inriktning mot socialt arbete eller annat för tjänsten relevant samhälls- eller beteendevetenskaplig ämne. Sökande ska ha relevant samhälls- eller beteendevetenskaplig högskoleexamen. Meriterande är god kännedom om kommunal verksamhet företrädesvis genom att ha arbetat inom socialtjänstens verksamheter för individ- och familjeomsorg. Du har erfarenhet av att planera och genomföra projekt, metodutveckling, utvärderingar, skriva rapporter, skapa och befrämja olika nätverk, hålla muntliga presentationer, genomföra digitala och fysiska workshops, seminarier och andra former av kunskapsspridning.

Personliga egenskaper

Du uppskattar och kan hantera en föränderlig tillvaro med varierande arbetsuppgifter och kan hantera såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter. Du tar ansvar för dina uppgifter och uppdrag. Du kan arbeta både självständigt och i team. Du är en skicklig kommunikatör, lyhörd och lyssnar och är mottaglig för våra samarbetspartners perspektiv och kompetens. Du har en positiv inställning till samarbete inom och utanför den egna verksamheten. 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Vi erbjuder

Vi välkomnar dig till en arbetsplats som präglas av kvalitet, stort engagemang och kreativitet!
Länk till förmåner 

 

Välkommen med din ansökan! Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Järfälla
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/492
Kontakt
  • Anna Gärdegård, tf FoU chef, 08-57921224
Publicerat 2021-12-15
Sista ansökningsdag 2022-01-07

Tillbaka till lediga jobb