Sollentuna kommun

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. På vård- och omsorgskontoret är vårt ansvar att kommunens äldre och personer med funktionsnedsättning får vård- och omsorg med hög kvalitet. Kvalitet, mångfald och valfrihet är viktiga begrepp för vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna, som sedan många år tillbaka arbetar med konkurrensutsättning och valfrihet inom äldreomsorg och LSS-verksamheter.

Kontoret är en beställarorganisation och vi är idag uppdelade i tre avdelningar. Vi har ett mycket gott samarbete mellan politiker, tjänstepersoner och vård- och omsorgsföretag, en budget i balans och en genuin vilja till utveckling.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en strategisk och utvecklingsorienterad avdelningschef som vill vara med och leda avdelningen stöd och utveckling. Avdelningen har ett brett ansvarsområde och ansvarar för stöd till nämnd, myndighet och ledningsfunktion såsom nämndprocess, upphandling och uppföljning av verksamheter, systemstöd, ekonomi och digitalisering. Avdelningen har 25 medarbetare. Några exempel på roller som finns på avdelningen är kvalitétsutvecklare, systemförvaltare, avgiftshandläggare, ekonom, controller, utredare, verksamhetsutvecklare och administratör.

Du ingår i kontorets ledningsgrupp och i kommunens administrativa chefsnätverk. I rollen ingår verksamhets-, budget- och personalansvar. Till din hjälp finns 4 teamledare som leder och fördelar det dagliga arbetet.

Som avdelningschef säkerställer du att avdelningen levererar stöd, uppdrag och avtal med hög kvalitet till andra avdelningar och ledningsgruppen. En trygg och bra samverkan med andra avdelningar och med upphandlade utförare är viktigt i ditt uppdrag.  Inom ditt ansvarsområde ingår att säkerställa att beslutsunderlag håller hög kvalitet och att verksamheten följer lagar, avtal, strategier och policys. En viktig uppgift för dig är att tillsammans med dina medarbetare fortsätta kontorets utveckling av kultur, struktur och systematik i syfte att ge bästa möjliga värde för medarbetare och kund i Sollentuna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för vad kvalitet innebär för kunder och brukare inom omsorg. Du har relevant högskoleutbildning och chefserfarenhet. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete i stöd och stabsfunktion. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg i en politiskt styrd organisation.

Du har ett transformerande ledarskap som bl.a. innebär att vara en god förebild, skapar ett gott klimat för utveckling och lärande och att uppmuntra medarbetare. Du har även förmåga att skapa engagemang och delaktighet.

Du är bra på intern och extern kommunikation. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse.

Du har också en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt och är serviceinriktad. Du har även en helhetssyn och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och vid beslut. Som person är du strukturerad och kan planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder

Hos oss finns en genuin vilja till utveckling och att göra skillnad för de vi är till för. Nöjda brukare och en hög kvalité i våra verksamheter är vårt fokus. Här möts du av kompetenta och hjälpsamma kollegor som tillsammans bidrar till en god arbetsmiljö och stämning på hela kontoret. Vi har kul på jobbet och löser utmaningar tillsammans. Vi värdesätter olika kompetenser och lär av varandra.

Här kan du läsa om våra förmåner  Länk till förmåner

Övrigt

I denna rekrytering gör vi en bakgrundskontroll innan anställning erbjuds.

 Välkommen med din ansökan! Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/143
Kontakt
  • Linda Hamnes, 0709410533
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-07

Tillbaka till lediga jobb