Sollentuna kommun

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Med det övergripande målet att vara en attraktiv och effektiv organisation har Sollentuna kommun höga ambitioner i arbetet med att skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare och förtroendevalda. Vårt fokus är att göra Sollentuna lite bättre varje dag för våra invånare och för alla våra medarbetare.

Till vår överförmyndarverksamhet söker vi nu en beslutsam och effektiv överförmyndarhandläggare.

Vi ser framemot att välkomna dig till vårt team!

Överförmyndarverksamheten svarar mot Överförmyndarnämnden i Norrort och omfattar fyra kommuner: Sigtuna, Upplands-Väsby, Vallentuna och Sollentuna. Värdkommun för nämnden liksom arbetsplats är Sollentuna kommun. Organisatoriskt tillhör vi den administrativa avdelningen på kommunledningskontoret.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter som överförmyndarhandläggare innebär att handlägga och besluta i ärenden som rör förmyndare, gode män och förvaltare utifrån föräldrabalkens bestämmelser. Du utövar tillsyn, skriver yttranden och utredningar samt fattar beslut gällande bland annat fastighetsförsäljningar och arvskiften. I arbetsuppgiften ingår även att granska redovisningshandlingar och företräda myndigheten vid förhandling i domstol. Arbetsuppgifterna inkluderar även att rekrytera och utbilda ställföreträdare samt vissa administrativa uppgifter. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten särskilt med fokus på digitalisering och det förväntas att du har en positiv inställning och vill delta aktivt i detta arbete.

Vår enhet består idag av 11 medarbetare och vi lägger stor vikt vid teamarbetet och vår verksamhet utmärker sig som stabil med en god arbetsmiljö. Inom verksamheten ser vi också till att skapa goda förutsättningar för dig som är nyanställd med tydlig introduktion och handledning. Det är viktigt för oss att du får rätt förutsättningar och snabbt kan komma in i dina arbetsuppgifter och teamet. Du kommer att rapportera direkt till överförmyndarchefen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning såsom exempelvis jurist eller annan utbildning som vi bedömer vara likvärdig för tjänsten. Du behöver tidigare erfarenhet av handläggning inom kommunal eller statlig verksamhet och god svenska i tal och skrift. Det är önskvärt att du har erfarenhet av handläggning inom överförmyndarverksamheten.

Denna tjänst innebär samarbete och kommunikation med många olika intressenter samt en god portion problemlösning. Vi tror därför att du behöver ha god samarbetsförmåga och lätt för att initiativ. Dessutom behöver du arbeta strukturerat och vara beslutsam.

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Tjänsten är tillsvidare på heltid.

Förmåner för dig som är anställd i Sollentuna kommun.

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/218
Kontakt
  • Elena Grgic, 08-57922458
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb