Sollentuna kommun

Sollentuna kommun har höga ambitioner för att tillskapa goda livsmiljöer. Sollentuna förenar det bästa av två världar – stadens utbud och närheten till naturen. Vi arbetar med hållbarhet i hela vår kommunala verksamhet. Ett av kommunens mål är Hållbar och konkurrenskraftig tillväxt med det målet siktar vi på att bli den första kommunen som inte tär på jordens resurser. För oss är det viktigt att de stadsbyggnadsprojekt vi planerarför är sådana där vi själva gärna vill bo, där vi vet att människor kommer trivas och ha ett gott liv under alla skeden i livet. 

Plangruppen består av en planingenjör och nio planarkitekter som arbetar utifrån våra mål inom något av våra högt prioriterade stadsutvecklingsområden, de flesta i anslutning till de fem pendeltågstationerna. Vi utökar nu gruppen med ytterligare en planarkitekt!

Arbetsbeskrivning

Som planarkitekt ansvar du för och leder arbetet med att ta fram detaljplaner för en god arkitektur och stadsutveckling. Projektledning är en stor del av arbetet och du ansvarar för att uppdrag levereras enligt tidplan med en rättssäker kvalitet. Du kommer även att jobba med tidiga skeden med skissande och idéutveckling/förstudier, samt komma att delta i jury för tävlingar och markanvisningar. Som planarkitekt kommer du också ha arbetsuppgifter som handlar om övergripande analyser för hela stadsutvecklingsområden.

Planarkitekten ingår i projektgrupper med representanter från hela samhällsbyggnadsavdelningen. I samhällsbyggnadsprojekt arbetar du tillsammans med exploateringsingenjörer, trafikplanerare och projektledare för genomförande, i nära samverkan med stadsarkitekt och bygglovsarkitekter. I detta sammanhang ansvarar du som delprojektledare för att väga samman olika intressen i en detaljplan med genomförande utformad utifrån målsättningar om långsiktig hållbarhet, god arkitektur och väl gestaltad helhet.

Kvalifikationer

Vi behöver dig som drivs av stadsutveckling i komplexa miljöer, där du får vara med och planera omvandlingen till det framtida Sollentuna – Sveriges mest attraktiva kommun.

Du ska ha en examen inom fysisk planering eller en utbildning som vi bedömer motsvarande och ha ett driv att dagligen skapa goda stadsmiljöer i en skala som relaterar till människan och sin omgivning.

För att trivas med att arbeta med våra komplexa stadsbyggnadsprojekt behöver du ha lätt för att förklara stadsbyggnadsfrågor och redogöra för avvägningar, exempelvis varför och hur bebyggelsens utformning och skala påverkar människan och livet i staden. Samtidigt behöver du ha förmågan och tycka att om att skapa goda samarbetsrelationer med andra kompetenser och utveckla våra interna och externa relationer.

Vi efterfrågar en bred erfarenhet som planarkitekt i stadsbyggnadsprojekt och god kommunikation med olika kompetenser. Du har erfarenhet av att vara projektledare och kan därtill upprätta plankartor i AutoCAD Focus detaljplan.  För att lyckas i rollen behöver du ha en självkännedom och en personlig mognad. Förmågan att vara uthållig och lojal mot dina uppdrag samt ett gott omdöme i utförandet.

Det är meriterande om du har färdigheter inom modellering och visualisering i SketchUp. Det är meriterande om du har en utbildning som spänner över flera inriktningar och erfarenhet från arbete med stadsutvecklingsprojekt på såväl arkitektkontor som inom kommunal sektor. Meriterande om du har mer än tre års erfarenhet som planarkitekt.
Vi söker helt enkelt dig som har en passion för stadsbyggnadsfrågor!

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Vi är en plangrupp där vi kompletterar varandra och har stor arbetsglädje i vardagen. Vårt kommunhus är beläget i Sollentuna centrum nära kollektivtrafik.

Personalförmåner https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/65
Kontakt
  • Karin Stare, 0857921632
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tillbaka till lediga jobb