Sollentuna kommun

Edsbergsskolan är en grundskola och anpassad grundskola för elever i årskurserna 7-9. Vi strävar alltid efter en inkluderande miljö där våra elever får det stöd och den stimulans de har rätt till.

Vår dedikerade personalgrupp är välutbildad med hög ämnesbehörighet och många anställda har arbetat i flera år på skolan. Vårt fokus är att utveckla akademiska färdigheter samtidigt som våra elever förbereds för samhällets alla utmaningar som väntar dem. Vi tror på varje elevs potential och ser fram emot att vara en positiv kraft i deras utbildningsresa mot vuxenlivet.

Vi arbetar aktivt med Olweusmodellen för att förebygga mobbning och kränkande behandling. Vår vision är "Trygga elever som trivs i skolan och är väl förberedda för framtiden".

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad speciallärare med inriktning matematik i årkurs 7-9. Du ingår i ett välfungerande elevhälsoteam och arbetar tillsammans med ytterligare en speciallärare i skolans studio. Arbetet sker i nära samarbete med elevhälsoteamet, skolledare, lärare och övriga professioner på skolan. Som speciallärare arbetar du aktivt med elever samt dokumenterar och följer upp. Du stöttar och genomför individanpassade åtgärder för elever i klassrum och studion.

Du planerar, genomför och följer upp arbetet i studion i nära samarbete med klasslärare och mentorer. Dina arbetsuppgifter är att tillsammans med arbetslagen stödja elever att utvecklas, direkt i arbete med eleven och genom att stödja lärare. Arbete med särskilt stöd och delaktighet i skolans pedagogiska utvecklingsarbete är också viktiga uppdrag i tjänsten. Arbetet som speciallärare innebär, tillsammans med övriga medarbetare i det specialpedagogiska teamet, ett gemensamt ansvar för utvecklandet av det specialpedagogiska stödet på skolan. Uppdraget kräver stor självständighet gällande planering, schemaläggning och genomförande. Du kommunicerar regelbundet med elevernas vårdnadshavare för att upprätthålla en öppen och transparent dialog.

På Edsbergsskolan har vi höga förväntningar och en tro på att alla elever kan nå framgång utifrån sina förutsättningar. Du skapar goda relationer, såväl med elever som med vårdnadshavare, byggda på förtroende och respekt. Du är medveten om din egen påverkan på elevernas lärande. Du följer upp undervisningens kvalitet, reflekterar och utvärderar i syfte att utveckla undervisningen. Du ger framåtsyftande återkoppling till eleverna med syfte till utveckling och stöttar elever i behov av särskilt stöd genom extra anpassningar. Vi arbetar med kollegialt lärande, vilket innebär att du samarbetar med kollegor för att utveckla dig själv och din undervisning samt skolans pedagogiska arbete.

Kvalifikationer

Som speciallärare ser vi gärna att du är initiativtagande och stabil, är tydlig och strukturerad samt kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För denna tjänst krävs att du har:

-Lärarlegitimation med behörighet i matematik för årskurs 7-9
-Speciallärarexamen med inriktning matematik
-Erfarenhet av att arbeta som speciallärare där du aktivt stöttat elever i behov av särskilt stöd
-Erfarenhet av att arbeta med elever på högstadiet
-God förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
-Kunskap och erfarenhet av att dokumentera stödinsatser och kartlägga behov som exempelvis pedagogisk kartläggning och åtgärdsprogram

Det är meriterande om du även har:

-God digital kompetens med god vana av att arbeta med IT som pedagogiskt verktyg.

Du är en legitimerad speciallärare med lång erfarenhet som speciallärare.
Du har djup förståelse för olika inlärningsstilar och förmåga att differentiera undervisningen för att möta individuella behov.
Du har ett lågaffektivt bemötande med passion för att stödja elever med olika utmaningar genom att skapa en inkluderande lärmiljö.
Du har en väldigt god samarbetsförmåga och skapar förtroende i kommunikation med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du tycker om att arbeta i team, samtidigt som du kan planera och arbeta självständigt.
Du använder digitala verktyg för elevernas lärande.

Vi erbjuder

Ett arbete i en av Sveriges bästa skolkommuner. Du kommer till en kommun där delningskultur är ett starkt ord och som efterlevs. 

Du kommer att arbeta i en verksamhet med hög pedagogisk utbildning. En verksamhet som bygger på att undervisning är vårt huvuduppdrag men som kan genomföras på många olika sätt. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som vill samarbeta och som vill att hela skolan ska vara den bästa skolan!

Vi undanber oss samtal med annonserbjudanden och vi sköter rekryteringen själva.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Edsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/254
Kontakt
  • Mikael Marffy, 0739152314
Facklig företrädare
  • Annie Danils, Sveriges lärare, 073-6178980
Publicerat 2024-06-24
Sista ansökningsdag 2024-07-05

Tillbaka till lediga jobb