Sollentuna kommun

Utbildningskontoret i Sollentuna ansvarar på utbildningsnämndens uppdrag för skolformerna förskola, grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Totalt finns cirka 19 000 folkbokförda barn och elever i kommunen. Vår vision är att bli Sveriges bästa skolkommun. Framför oss ser vi en skola där undervisningen håller hög kvalitet och stimulerar alla elevers kreativitet och lärande. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva och våra elever och där alla elever och personal trivs och känner sig trygga. I våra skolor ska eleverna uppnå utmärkta studieresultat och utveckla de kompetenser och förmågor som krävs för framtida studier och yrkesliv.

Nytänkande, ansvarstagande och välkomnande - våra tre kärnvärden som beskriver kulturen i Sollentuna kommun. De präglar hela vår verksamhet och det sätt vi arbetar på.

Utbildningskontoret söker nu en handläggare som ska vara delaktig i arbetet vid Enheten för  myndighetsutövning med att bland annat utreda om insatser inom ramen för skollagstiftningen. 

Arbetsbeskrivning

Utbildningskontoret söker en medarbetare som har juridisk, statsvetenskaplig eller annan samhällsvetenskaplig utbildning och med arbetslivserfarenhet av skolförvaltning. Exempel på arbetsområden inom enheten som kan komma att bli aktuella är handläggning av tilläggsbelopp och skolpliktsbevakning samt att utreda klagomål. 

Vi söker en medarbetare som kan arbeta med ovan nämnda uppdrag på heltid. På enheten arbetar tio personer och tjänsten förutsätter att du har god samarbetsförmåga och intresse av att vara med och bygga ett effektivt team för myndighetsutövning. Vidare förutsätter arbetet att du är självgående i ditt uppdrag. Du är prestigelös, strukturerad, serviceinriktad och ödmjuk samt har förmåga att hantera en varierande arbetsbelastning.

Kvalifikationer

Du har en kandidat inom det samhällsvetenskapliga området eller likvärdig utbildning alternativt mångårig arbetslivserfarenhet av utbildningsförvaltning. Du har erfarenhet av offentlig förvaltning, företrädesvis inom kommunal verksamhet och utbildningsområdet.

Att använda digitala verktyg är naturligt för dig. Du är intresserad av att vara med och utveckla administrativa processer för en rättssäker myndighetsutövning i syfte att ge våra verksamheter bästa möjliga förutsättningar. Du har god samarbetsförmåga och intresse av att lära dig processer inom myndighetsutövning. 

Du har mycket goda kunskaper om de statliga styrdokument som styr skolans uppdrag.

Vi erbjuder

Som anställd i Sollentuna kommun omfattas du av flera förmåner, du kan läsa mer genom att klicka här: Länk till förmåner

Vi tillämpar individuell lönesättning. Ansökningar hanteras löpande under annonseringsperioden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2024
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/250
Kontakt
  • Frida Ericmats Rutgersson
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-07-04

Tillbaka till lediga jobb