Sollentuna kommun

Lärare åk 7-9 / speciallärare, till liten undervisningsgrupp på Töjnaskolan

Töjnaskolan är en treparallellig skola med ca 800 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan är belägen i centrala Sollentuna med goda kommunikationer. Hösten 2020 flyttade vi in i Nya Töjnaskolan med anpassade och fina lokaler för skolverksamhet.

Verksamheten bygger på en värdegrund med ledorden ordning och reda, trygghet och hög kvalitet. Vår personal arbetar i team där kollegialt lärande är en naturlig del för vår personal för att kunna ge våra elever bästa möjliga undervisning. Alla ska känna sig trygga och alla ska samverka för att skapa de bästa förutsättningar till utveckling för varje elev.

På skolan finns ett engagerat elevhälsoteam som arbetar verksamhetsnära och i ett nära samarbete med pedagoger. Elevhälsan består av två skolsköterskor, skolpsykolog, skolkurator, studie- och yrkesvägledare samt fyra speciallärare. Rektor ansvarar för elevhälsan, men en av de biträdande rektorerna har personalansvar och det operativa ansvaret för elevhälsan. 

Vill du vara med och driva ett av de viktigaste uppdragen som finns?

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad lärare/speciallärare med lång erfarenhet av arbete på högstadiet till vår Studio. Studion är en liten undervisningsgrupp där elever får möjlighet att arbeta i ett mindre sammanhang. De ges möjlighet att utforska, arbeta självständigt eller tillsammans med andra, med utgångspunkten i tilltron till den egna förmågan.

Här ges stöd i att finna hållbara strategier i syfte att kunna ta till sig undervisningen i de olika ämnena. Stödet är flexibelt utifrån elevens specifika behov och ges under kortare tid som extra anpassningar eller mer omfattande som särskilt stöd. Stödet kan ges både i syfte att främja närvaro och/eller måluppfyllelse. Varje elev har en klasstillhörighet och ett individuellt upplägg utifrån sina behov. Målet är att eleven ska återgå till ordinarie klassammanhang med nya, fungerande verktyg/strategier i de olika ämnena.

 

Arbetsuppgifter

Som lärare/speciallärare i Studion kommer du att arbeta nära våra elever i olika behov från årskurserna 4 - 9 tillsammans med en lärare. Du kommer även att samarbeta med de speciallärare som är ansvarig för åk 4 - 9 och med klasslärarna/mentorerna till de elever som får undervisning i vår anpassade lärmiljö. 

Du ansvarar för att eleverna utmanas till optimalt lärande utifrån sina individuella förutsättningar. Du planerar, genomför och följer upp arbetet i nära samarbete med klasslärarna/mentorerna. Uppdraget kräver stor självständighet gällande planering, schemaläggning och genomförande.

 

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare/speciallärare med behörighet i åk 7-9. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete, att du är initiativtagande och stabil, är tydlig och strukturerad samt kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

  • du är flexibel och väl förtrogen i ditt läraruppdrag utifrån aktuella styrdokument
  • du är trygg i ditt ledarskap och har förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor utifrån ett lågaffektivt bemötande 
  • har djup förståelse för olika inlärningsstilar och förmåga att differentiera undervisningen för att möta individuella behov
  • du har höga förväntningar på alla elevers förmåga att lära och utvecklas och tilltro till alla människors vilja att lyckas
  • du tycker om att arbeta i team, samtidigt som du kan planera och arbeta självständigt
  • du använder digitala verktyg för elevernas lärande

 

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att erbjudas ett stimulerande arbete tillsammans med engagerade elever och pedagoger.

Alla elever har egen iPad och du kommer att arbeta i en nybyggd skola med moderna, fina och välutrustade lokaler.

Sollentuna kommun har många förmåner att erbjuda.

Upplysningar lämnas av
Nina Dahlstedt, bitr. rektor, tel: 08-57922041,  073-915 22 45

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 24.08.12 eller enl. överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/242
Kontakt
  • Nina Dahlstedt, 073-9152245
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb