Sollentuna kommun

LSS-handläggare till vård- och omsorgskontoret i Sollentuna!

Nu söker vi en klok och trevlig LSS-handläggare till avdelning funktionshinder på vård- och omsorgskontoret i Sollentuna kommun.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som LSS-handläggare träffar du människor med olika funktionsnedsättningar och förmågor. Ditt jobb är att utreda, bedöma och följa upp behov och insatser utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt lagen om riksfärdtjänst. Som stöd i ditt arbete får du handledning, juridisk handledning, ärendedragningar med erfarna kollegor, nära stöd från chef och samordnare samt möjlighet till kompetensutveckling. Du får också välkomnande kollegor som alltid ställer upp för varandra och tillsammans skapar en god stämning. Under din första tid hos oss har du tillgång till en gedigen introduktionsplan och utsedda mentorer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är duktig på att skriva och resonera i text. Du ger ett gott bemötande och samarbetar väl med alla du träffar i ditt dagliga arbete. Du har en god förmåga att möta människor i olika skeden i livet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du vill utveckla dig själv och vara delaktig i vårt gemensamma arbete med att bli kvalitetsledande inom vård och omsorg. Du är analytisk, strukturerad och har en förmåga att se både detaljer och helheten. Det är ett krav att du är socionom eller har annan likvärdig utbildning.

Du bör ha erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS och SoL. Det är meriterande om du har arbetat i verksamhetssystemet Pulsen Combine. Det är även meriterande om du har erfarenhet av LSS-handläggning både för barn och unga samt vuxna.

Avdelning funktionshinder
Hos oss på avdelningen finns idag tio handläggartjänster, två platssamordnare, tre bostadsanpassningshandläggare, en samordnare/verksamhetsutvecklare, en enhetschef och en avdelningschef.

Vi söker en ny kollega då en av våra handläggare har valt att gå vidare till nya utmaningar. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vård- och omsorgskontoret
Vårt kontor består av tre avdelningar och här arbetar ett 70-tal medarbetare med biståndshandläggning SoL, handläggning LSS, handläggning bostadsanpassning, ekonomi, stöd och utveckling samt administration. Kvalitet, mångfald och valfrihet är viktiga begrepp för vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna, som sedan många år tillbaka arbetar med konkurrensutsättning och valfrihet inom äldreomsorg och LSS-verksamheter.

Vi erbjuder

  • Möjlighet att arbeta både på distans och på kontoret
  • Flextid med möjlighet att sluta tidigare vissa fredagar
  • Friskvårdsbidrag

Välkommen med din ansökan redan idag, urval och intervjuer sker löpande.

 

Sollentuna kommun arbetar efter visionen - Sveriges mest attraktiva kommun - och med målet att alltid ha kommuninvånarna i fokus. År 2019 utsågs Sollentuna kommun till årets kvalitetskommun. Följ med oss på vår resa till att bli kvalitetsledande inom vård och omsorg i Sverige. I vårt dagliga arbete är ett gott bemötande och samverkan en självklarhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/115
Kontakt
  • Lisa Frank, enhetschef, 08-57921380
  • Ulrika Lisshagen, samordnare, 08-57921366
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb