Sollentuna kommun

Edsbergsskolan är en högstadieskola samt anpassad högstadieskola för elever i årskurserna 7-9 . Vi strävar alltid efter en inkluderande miljö där våra elever får det stöd och den stimulans de har rätt till.

Vår dedikerade personalgrupp är välutbildad med hög ämnesbehörighet och många anställda har arbetat i flera år på skolan. Vårt fokus är att utveckla akademiska färdigheter samtidigt som våra elever förbereds för samhällets alla utmaningar som väntar dem. Vi tror på varje elevs potential och ser fram emot att vara en positiv kraft i deras utbildningsresa mot vuxenlivet.

Vi arbetar aktivt med Olweusmodellen för att förebygga mobbning och kränkande behandling. Vår vision är "Trygga elever som trivs i skolan och är väl förberedda för framtiden".

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med start den 12e augusti. Vi söker en lärare mot den anpassade grundskolan (mot de elever som läser ämnen) med så bred behörighet som möjligt men med fördel matematik och NO. Du kommer att tillhöra arbetslaget mot den anpassade grundskolan och ha ett mentorsuppdrag för elever. Den anpassade grundskolans personalgrupp består av elevassistenter, lärare/mentorer och specialpedagog/arbetslagsledare.

På Edsbergsskolan har vi höga förväntningar och en tro på att alla elever kan nå framgång utifrån sina förutsättningar. Du skapar goda relationer, såväl med elever som med vårdnadshavare, byggda på förtroende och respekt. Du är medveten om din egen påverkan på elevernas lärande. Du följer upp undervisningens kvalitet, reflekterar och utvärderar i syfte att utveckla undervisningen. Du ger framåtsyftande återkoppling till eleverna med syfte till utveckling och stöttar elever i behov av särskilt stöd genom extra anpassningar. Vi arbetar med kollegialt lärande, vilket innebär att du samarbetar med kollegor för att utveckla dig själv och din undervisning samt skolans pedagogiska arbete.

Kvalifikationer

Den som vi söker:

- Ska ha behörighet att undervisa i så många ämnen som möjligt mot den anpassade grundskolan
- Ska ha erfarenhet av att undervisa mot den anpassade grundskolan
- Är en engagerad, utåtriktad och positiv person
- Är en tydlig ledare med förmåga att skapa goda relationer med eleverna
- Har ett lösningsinriktat förhållningssätt i kontakten med elever, vårdnadshavare och kollegor
- Ser skolan som en helhet där vi alla har ett gemensamt ansvar för elevernas utveckling
- Är förtrogen med skolans styrdokument (läroplan, värdegrund, kunskapskrav, bedömning)
- Har goda referenser från tidigare arbetsplatser

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Intervjuer sker löpande!

Vi erbjuder

Ett arbete i en av Sveriges bästa skolkommuner. Du kommer till en kommun där delningskultur är ett starkt ord och som efterlevs. 

Du kommer att arbeta i en verksamhet med hög pedagogisk utbildning. En verksamhet som bygger på att undervisning är vårt huvuduppdrag men som kan genomföras på många olika sätt. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som vill samarbeta och som vill att hela skolan ska vara den bästa skolan!

Vi undanber oss samtal med annonserbjudanden och vi sköter rekryteringen själva.

Tjänsten är en heltidstjänst om 100%. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Edsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/108
Kontakt
  • Mikael Marffy, 0739152314
Facklig företrädare
  • Annie Danils, Sveriges lärare, 073-6178980
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-06-30
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb