Sollentuna kommun

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en vikarierande platssamordnare till avdelning funktionshinder på vård- och omsorgskontoret i Sollentuna kommun.

Som platssamordnare kommer du bland annat arbeta med att:

- Ansvara för att verkställa beslut enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt i vissa fall enligt socialtjänstlagen (SoL). Du driver processen från beslut till verkställighet.
- Söka efter plats inom våra upphandlade verksamheter alternativt direktupphandla specifika platser.
- Skriva och förhandla avtal.
- Samarbeta med brukare, företrädare och utförare vid in- och utflytt på boende.
- Sakgranska fakturor.
- Ta fram statistik.
- Rapportera icke verkställda beslut till IVO.
- Handlägga kommunalt bostadsbidrag.
- Delta i samverkansgrupper med andra förvaltningar, myndigheter och kommuner.
- Delta i utvecklingsarbete både på avdelningen samt på hela vård- och omsorgskontoret.
- Delta i utvärderingsarbetet vid upphandlingar för boende.

Som stöd i ditt arbete får du handledning, juridisk handledning, ärendedragningar med erfarna kollegor, nära stöd från chef samt möjlighet till kompetensutveckling. Du får också välkomnande kollegor som alltid ställer upp för varandra och tillsammans skapar en god stämning. Under din första tid hos oss har du tillgång till en gedigen introduktionsplan och utsedda mentorer.

Kvalifikationer

Det är ett krav att du är socionom eller har annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta inom funktionshinderområdet och har dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS och/eller SoL. Det är meriterande om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och har erfarenhet av avtalsförhandling. Du har stor vana att arbeta digitalt och det är meriterande om du har arbetat i Pulsen Combine och Proceedo samt har god vana av Excel.

Vi söker dig som är driven och gillar att utforska nya lösningar. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och tycker att det är roligt med varierande arbetstempo. Du har ett gott bemötande och samarbetar väl med alla du träffar i ditt dagliga arbete. Du har kunskap om olika funktionsnedsättningar och förstår utifrån detta olika individers varierande behov vid eftersökande av lämplig placering. Du drivs av att förhandla fram de mest förmånliga avtalsvillkoren och ditt arbete genomsyras av en ekonomisk medvetenhet. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Avdelning funktionshinder
Hos oss på avdelningen finns idag tio handläggartjänster, två platssamordnare, tre bostadsanpassningshandläggare, en samordnare/verksamhetsutvecklare, en enhetschef och en avdelningschef.

Vi söker nu en vikarierande platssamordnare till avdelning funktionshinder..

Vård- och omsorgskontoret
Vårt kontor består av tre avdelningar och här arbetar ett 70-tal medarbetare med biståndshandläggning SoL, handläggning LSS, handläggning bostadsanpassning, ekonomi, stöd och utveckling samt administration. Kvalitet, mångfald och valfrihet är viktiga begrepp för vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna, som sedan många år tillbaka arbetar med konkurrensutsättning och valfrihet inom äldreomsorg och LSS-verksamheter.

Vi erbjuder

- Möjlighet att arbeta både på distans och på kontoret
- Flextid med möjlighet att sluta tidigare vissa fredagar
- Friskvårdsbidrag

Välkommen med din ansökan redan idag, urval och intervjuer sker löpande.

 

Sollentuna kommun arbetar efter visionen - Sveriges mest attraktiva kommun - och med målet att alltid ha kommuninvånarna i fokus. År 2019 utsågs Sollentuna kommun till årets kvalitetskommun. Följ med oss på vår resa till att bli kvalitetsledande inom vård och omsorg i Sverige. I vårt dagliga arbete är ett gott bemötande och samverkan en självklarhet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/122
Kontakt
  • Lisa Frank, enhetschef, 08-57921544
  • Ulrika Lisshagen, samordnare, 08-57921366
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb