Sollentuna kommun


På socialkontorets avdelning barn och unga arbetar ca 100 personer på sju olika enheter. Barn- och ungdomsenheten är den största enheten med 43 medarbetare. Enheten är uppdelad i en mottagningsgrupp samt tre grupper som arbetar med utredning och insats med både barn och ungdomar 0-20 år. På enheten arbetar även tre ungdomskonsulenter och en samordnare för sociala insatsgrupper i en egen arbetsgrupp. Vi har ett nära ledarskap och värnar om medarbetare som är nya i yrket ska ges en god introduktion i arbetet.

Vi söker nu vikarie för en av våra medarbetare som ska vara föräldraledig.

Arbetsuppgifter

I arbetet som socialsekreterare möter du dagligen barn, ungdomar och föräldrar. Vi vill värna om varje barns och ungdoms unika situation och försöker möta behoven på det sätt som passar dem bäst. I detta arbete är öppenhet och samarbete viktiga ledord. Under flera år har vi arbetat aktivt för att implementera förhållningssätt och metod enligt Signs of safety, vilket innebär att vi inkluderar nätverk i arbetet med barn och unga och prioriterar familjearbete som förändringsarbete. 

Som socialsekreterare genomför du utredningar enligt socialtjänstlagen tillsammans med barnet och familjen. Du gör bedömningar och föreslår insatser som du sedan följer upp. Vi har en mycket väl fungerande öppenvård på entreprenad som vi samarbetar bra med. Vi arbetar alltid två i utredningsarbetet, ofta även under det fortsatta insatsarbetet.  

I varje arbetsgrupp finns en gruppledare samt nio socialsekreterare. Gruppledaren står för ett nära arbetsledarskap och socialsekreterarna har även nära tillgång till sin enhetschef. Som ny socialsekreterare erbjuds du mentorsstöd och en gedigen introduktion. Återkoppling från medarbetare som är nya i yrket är att de i hög grad upplever att de har fått en bra introduktion där de stegvis fått komma in i arbetet med stöd från mentor och arbetsledning.

Kvalifikationer

Socionomexamen.

Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning gällande barn och ungdomar inom socialtjänsten är önskvärt.

Trivas med ett högt arbetstempo och kunna hantera flera processer samtidigt.

Flexibel med god samarbetsförmåga.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Ett strukturerat arbetssätt.

Utbildning och kompetens att arbeta enligt BBIC och Signs of Safety är meriterande men erbjuds också på arbetsplatsen. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare samt ett väl fungerade samarbete mellan olika delar inom verksamheten.

Vi arbetar ständigt för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete för att tillmötesgå de behov som de barn och familjer vi möter har.

Som medarbetare har du flextid, möjlighet till semesterdagsväxling samt friskvårdsbidrag.

Vi erbjuder nya medarbetare utbildning i Signs of safety och MI. Om du är ny socionom får du gå en basutbildning som löper över ett år och arrangeras i samarbete med övriga kommuner nordväst om Stockholm.

Anställningsform är en visstidsanställning som sträcker sig över ett år med möjlighet till förlängning.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!  Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/210
Kontakt
  • Linda Andersson, 08-57921266
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb