Sollentuna kommun

Biträdande rektor med uppdrag mot årskurserna 7-9.

 

Välkommen till oss!

Helenelundsskolan är en F-9 skola med 1050 elever och 130 medarbetare, belägen mitt i södra Sollentuna.

Vi vill att våra elever ska utmanas i sitt lärande under sin tid hos oss och sedan lämna skolan som starka ansvarstagande och vetgiriga individer redo för nya utmaningar i livet med en tilltro till sina egna förmågor. Vi arbetar för att elever och personal ska ha lust att pröva, rätt att göra misstag och mod att försöka igen.

Att arbeta på Helenelundsskolan är varierande, roligt och utvecklande. Vi tar ett gemensamt ansvar för elevernas kunskapsutveckling och för oss är det viktigt att vi har lärandet i en trygg och inspirerande miljö.

 

Ledningsgruppen på skolan ska bestå av rektor samt tre biträdande rektorer.

I det arbetet behöver vi en erfaren, nytänkande, pedagogiskt driven skolledare som på ett målmedvetet och systematiskt sätt kan få medarbetare att växa tillsammans.Arbetsuppgifter

Du kommer att ha ett särskilt pedagogiskt ansvar för Helenelundsskolans årskurser 7-9 I Ditt uppdrag som biträdande rektor ingår att tillsammans med rektor, lärare och andra medarbetare driva utvecklingsarbetet på skolan.
Du är underställd rektor och har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag. 

 

Kvalifikationer
Vi söker en pedagogisk ledare som skapar energi, inspiration och engagemang för uppdraget att forma framtidens skola. Du ser olika bakgrund och kultur som något som berikar verksamheten och som en viktig del i utvecklingsarbetet.

Ditt ledarskap präglas av en förmåga att utifrån ett professionellt förhållningssätt leda en skola på ett tydligt, kreativt och utmanande sätt. Du har en god förmåga att visa förtroende för andra människor och lägger stor vikt vid goda relationer. Din kommunikativa förmåga lockar fram det bästa ur dina medarbetare. Du är van att arbeta mot höga kvalitetsmål där elevernas utbildning och resultat är i fokus. Du tar del av aktuell forskning samt har intresse och kunskap att driva pedagogik utifrån moderna verktyg.

Du ska ha genomfört det statliga rektorsprogrammet samt ha tidigare erfarenhet av att vara skolledare i en skola av den storlek som Helenelundsskolan är. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform 2024
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/137
Kontakt
  • Pia Westergren
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb