Sollentuna kommun

 

Socialkontoret i Sollentuna kommun har ett väl utbyggt förebyggande arbete som vi är stolta över och fortsätter att utveckla. Sollentuna Föräldrastöd är en del av socialkontorets avdelning barn och unga och ansvarar för arbetet att erbjuda ett förebyggande föräldrastöd och konsultativt stöd till pedagoger i samverkan. Föräldrastödet erbjuds både i grupp och individuellt. Enheten skapar förutsättningar för att tidigt upptäcka och främja psykosocial hälsa och bidra till att skapa goda och trygga uppväxtvillkor för barn och ungdomar i Sollentuna.

Om verksamheten

Enheten består av en enhetschef och sju erfarna och engagerade kollegor och utökas nu med en tjänst till. Enheten driver, tillsammans med samverkanspartner, tre familjecentraler i Sollentuna.

Enhetens arbete riktas huvudsakligen till föräldrar, från graviditet till och med att barnet fyller 18 år. Vi ger konsultativt stöd till pedagoger inom förskola och skola, samt till andra aktörer som arbetar mot samma målgrupp. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya samarbetsvägar för att nå föräldrar.


Enheten arbetar även med ett utvecklingsuppdrag att starta en familjeverksamhet i Tureberg. Det är ett uppdrag för att öka tillgängligheten till föräldrastöd och andra förebyggande insatser i ett utsatt område. Verksamheten ska rikta sig till föräldrar med barn i ålder ca 6 -12 år och är en förlängning av verksamheten på familjecentralen. Enheten står därutöver inför fler spännande utvecklingsområden i och med den nya socialtjänstlag som träder i kraft 2025.

Arbetsuppgifter

I rollen som förebyggande föräldrastödjare tar du emot föräldrar som söker sig till oss, på rekommendation eller tillsammans med andra aktörer. I din roll ingår även att vara ett konsultativt stöd till pedagoger inom förskola och skola. Arbetsuppgifterna är många och varierade.

Visst kvällstidsarbete förekommer.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning.

Erfarenhet av förebyggande socialt arbete.

Erfarenhet av verksamhet som kräver samverkan med flera parter.

Meriterande med erfarenhet av föräldrastödsarbete, familjecentraler och samarbete med förskola och skola samt att ha arbetat i utsatta områden.

Meriterande är utbildning i ABC, Komet, Trygghetscirkeln.

Vi söker dig som är relationsskapande, självgående och flexibel. Du ska kunna planera och strukturera ditt arbete. Vi lägger också stor vikt vid att du är initiativtagande och stimuleras av att självständigt driva aktiviteter i verksamheten. Du behöver tycka om att samverka med andra aktörer och kollegor, då det är en stor del av din roll.

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Vi erbjuder

En arbetsplats med fokus på kvalitet och utveckling. Sollentuna föräldrastöd är en erfaren och välfungerande personalgrupp med ett stort engagemang och som har roligt tillsammans på jobbet. Sollentuna kommun har ett förebyggande arbete i framkant och det är ett fortsatt prioriterat område. Här kan du läsa mer om våra förmåner https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobba-hos-oss/formaner/

Övrigt

I denna rekrytering gör vi en bakgrundskontroll innan anställning erbjuds.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Om detta låter intressant för dig är du varmt välkommen med din ansökan redan idag.

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/209
Kontakt
  • Efva Gullberg, tf enhetschef, 57921239
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb