Sollentuna kommun

Vi söker dig med utbildning och/eller erfarenhet av att leda grupper i behandling och som vill vara en del i att utveckla detta på vår enhet. Tjänsten är en visstidsanställning om minst ett år.

Socialkontoret i Sollentuna är en socialtjänst i framkant avseende utveckling och nytänkande. Vi arbetar för att utveckla en kunskapsbaserad socialtjänst där uppföljning och kvalitetsfrågor är i fokus. Omvärldsbevakning, samverkan, brukarmedverkan och utveckling är prioriterade områden. Vid socialkontoret arbetar ca 230 personer.

Förvaltningen är uppdelad i fyra avdelningar, avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen för stöd och utveckling samt FoU Nordväst. På socialkontorets avdelning för vuxna finns sex enheter, varav Beroendemottagningen är en av utförarenheterna.

Om enheten

Sollentuna beroendemottagningen är samlokaliserad med Region Stockholm. Här arbetar enhetschef, gruppledare, fem behandlare och fyra behandlingsassistenter i nära samverkan med medicinsk personal från Beroendecentrum och Maria ungdom. Mottagningen vänder sig till kommuninvånare som har problem med alkohol, narkotika och/eller spel om pengar. Mottagningen erbjuder även stöd till anhöriga och till de som vill lämna en kriminell livsstil. Vi arbetar utifrån uppdrag från socialsekreterare och på öppen serviceyta där vi erbjuder upp till 10 kartläggande och motiverande samtal utan biståndsbeslut.

Arbetsuppgifter

Som behandlare på Sollentuna beroendemottagning erbjuder du kartläggande- och motiverande samtal samt psykosocial behandling för vuxna över 19 år och deras anhöriga. I den här rollen kommer du ha ett särskilt ansvar och fokus på att planera och genomföra gruppbehandling. 

Arbetstider

Dina arbetstider är måndag-onsdag kl. 08:00–16:30, torsdagar kl. 08:00-18:30 och fredagar kl. 08:00-14:30. Vi tillämpar flextid.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen så behöver du vara självgående, strukturerad och ta ansvar för ditt uppdrag. Du behöver vara flexibel och ha en hög samarbetsförmåga. 

Krav:
  • Socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av behandlingsarbete riktat mot kriminalitet, missbruk eller annan social problematik.
  • Utbildning i eller erfarenhet av att bedriva gruppbehandling i någon av metoderna CRA, ÅP och/eller MET.
  • Kunskap om målgruppen och behandlingsprocesser.
Meriterande:
  • Grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1).
  • Erfarenhet av arbete med anhörigstöd och/eller utbildning i CRAFT.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Vi erbjuder

Som anställd i Sollentuna erbjuds du ett roligt, stimulerande och utmanade uppdrag. Du är med i arbetet med att göra Sollentuna lite bättre varje dag för kommuninvånarna. Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid och erbjuder extern handledning, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Klicka på länken för att läsa mer om våra förmåner.

Länk till förmåner

Välkommen med din ansökan!  Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2024 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/188
Kontakt
  • Ann-Sofie Falk, 073-9151763
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb