Sollentuna kommun

Sollentuna kommun centraliserar flera registratorstjänster och söker nya medarbetare som vill bygga upp vår nya registratorsgrupp. Du jobbar tillsammans med andra registratorer på kommunledningskontorets kanslienhet.

Förutom kommunledningskontoret servar den nya registratorsgruppen utbildningskontoret, vård- och omsorgskontoret, socialkontoret och samhällsbyggnadsavdelningen. Du är huvudansvarig för ett eller flera diarier, men ni löser uppgifterna tillsammans. På så sätt är du med och skapar en trygg arbetsmiljö där du kan växa som registrator!

Kanslienheten består av 15 medarbetare som arbetar med informationshantering, nämndadministration, utredning och systemförvaltning. Arbetet leds av en kanslichef. 

Arbetsbeskrivning

Som registrator arbetar du med diarieföring av inkommande och utgående post, lägga upp och fördela ärenden, hantera begäran om allmän handling och svara på allmänhetens frågor samt registerunderhåll.

Du har ansvar för att utbilda kontorens medarbetare i hur man använder vårt dokument- och ärendehanteringssystem Ciceron, i vilket du även fungerar som superuser. 

Du arbetar nära kontorens informationshanterare/informationssäkerhetsansvarig och arkivarie för att upprätthålla goda rutiner för en säker informationshantering i alla led. Tillsammans arbetar ni för att att kontorens medarbetare är väl utbildade i säker informationshantering och hantering av allmänna handlingar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- har utbildning som registrator eller motsvarande arbetslivserfarenhet

- har goda kunskaper om tryckfrihetsförordningen, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen samt arkivlagen. 

- har goda kunskaper om övrig lagstiftning som styr informationshantering i offentlig förvaltning

- uttrycker dig väl i tal och skrift

Ett par års erfarenhet av praktiskt arbete inom registratur eller informationshantering är meriterande. 

Som person är du självgående och har god förmåga att både planera ditt eget arbete och samarbeta med andra. Du är serviceinriktad och använder sin specialistkunskap för att höja kunskapsnivån i hela organisationen. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett varierande jobb som utmanar dig att utvecklas i din roll, i en arbetsmiljö där du har kollegor att bolla med och lära av. På kanslienheten arbetar vi målmedvetet och strukturerat för att lösa våra uppgifter gemensamt och för att vara ett stöd till kommunens alla verksamheter inom informationshantering, nämndadministration, utredning och systemförvaltning. 

Sollentuna kommun tillämpar flextidsavtal och semesterväxling. Läs mer om våra förmåner nedan.

Våra förmåner (sollentuna.se)

Registratorstjänster kan komma att placeras i säkerhetsklass. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/183
Kontakt
  • Anneli Tjäder, 0857922680
Publicerat 2024-05-10
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb