Sollentuna kommun

Är du en person som tycker om att utreda och motivera samt har förmåga att se personers möjligheter?

Socialkontoret är en mycket kompetent och effektiv organisation och har en klientfokuserad verksamhet med hög kvalitet. Kontorets vision är att arbeta med tidiga förebyggande insatser, forskningsbaserat arbetssätt och ett professionellt bemötande för att erbjuda Sollentunaborna en socialtjänst som verkar för ett tryggt, öppet och integrerat samhälle.

Kontoret arbetar för att ständigt utveckla alla sina verksamhetsområden, exempel är ”Soc för unga” som syftar till att göra socialtjänsten i Sollentuna mer känd och tillgänglig för barn och unga.

Enheten ekonomiskt bistånd är indelad i en mottagningsgrupp och en långtidsgrupp. Våra invånare har sedan en tid möjlighet att ansöka om ekonomiskt bistånd digitalt. Vi fortsätter nu att utveckla handläggningsprocessen och har delvis automatiserat den.

Arbetsuppgifter

Då en av våra socialsekreterare går vidare till nytt uppdrag söker vi nu en ny medarbetare till vår enhet.

Som socialsekreterare utreder, bedömer och beslutar du om ekonomiskt bistånd. En viktig del i vårt arbete är att träffa våra sökande och tillsammans med hen arbeta för att hitta lösningar som stärker hens resurser och möjligheter till att bli självförsörjande.

Enheten består av två erfarna arbetsgrupper, för att ge oss så bra förutsättningar att jobba med klienter som möjligt har vi administrativt stöd av assistenter och kontaktcenter tar emot de första utredande telefonsamtalen.

I mottagningsgruppen har vi få nybesök och behåller i stället de vi träffar under fyra månader och arbetar aktivt för att hitta andra lösningar än ekonomiskt bistånd.

I gruppen som jobbar med långvariga ärenden gör assistenter våra utbetalningar så att vi som socialsekreterare kan jobba uppföljande och motiverande.

En stor del av arbetet är att arbeta tillsammans med sökanden för att hitta lösningar som stärker hens resurser och möjligheter till att bli självförsörjande. Målgruppen som söker ekonomiskt bistånd har många gånger en komplex problematik så vi vill att du som söker är intresserad av att arbete med personer som tex har beroendeproblematik och/eller är sjukskrivna.

Vi arbetar med MI som bas och jobbar med att implementera erfarenheterna från BIP tillsammans med vår arbetsmarknadsenhet. Enheten har regelbundna tider för verksamhetsutveckling, handledning och MI-träffar. Vi arbetar med brukarmedverkan och systematiskuppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kan möta människor i svåra situationer och hantera känsliga frågor med både empati och saklighet. Invånarkontakter och samverkan med såväl kollegor inom förvaltningen som med andra myndigheter är en naturlig del av ditt arbete.

Vi vill att du

- är strukturerad och bra på att dokumentera ditt arbete

- har socionomexamen eller likvärdig beteendevetenskaplig utbildning inklusive socialrätt.

- kan kommunicera klart, tydligt och med empati både skriftligt och muntligt

- har ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt

- har arbetat med ekonomiskt bistånd innan

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Hos oss erbjuds du närvarande gruppledare, en strukturerad introduktion med mentorskap, samt intern och extern handledning. Länk till förmåner

Vi hoppas vi gjort dig nyfiken och att du söker din nästa tjänst hos oss! 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

I denna rekrytering gör vi en bakgrundskontroll innan anställningsbeslut tas.

Välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/127
Kontakt
  • Helene Nordqvist Stavefeldt, enhetschef, 08-57921297
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb