Sollentuna kommun

Sollentunas vision är att bli Sveriges bästa skolkommun. I Sollentuna ska varje skola vara den bästa skolan för varje elev som går där. Framför oss ser vi en skola där undervisningen håller hög kvalitet och stimulerar alla elevers kreativitet och lärande. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva, våra elever och där alla elever och personal trivs och känner sig trygga.

I våra förskolor och skolor ska barnen/eleverna uppnå utmärkta studieresultat och utveckla de kompetenser och förmågor som krävs för framtida studier och yrkesliv. Vi ska ligga i framkant vad det gäller elevhälsa, pedagogisk utveckling, genomförande och organisering av undervisningen. Att ta stöd i forskning är en självklarhet för oss.

I februari 2023 tecknades en överenskommelse mellan Skolverket och Sollentuna kommun inom ramen för uppdraget om att genomföra insatser för att stärka utbildningens kvalitet för barn och elever som är nyanlända eller har annat modersmål än svenska. Ett lokalt team bildades i samband med överenskommelsen. Lokala teamet består av förvaltningschef, skolchef förskola, skolchef grundskola och anpassad grundskola, verksamhetsutvecklare grundskola, skolchef gymnasiet, avdelningschef stöd och utveckling, bitr. avdelningschef stöd och utveckling. 

Arbetsuppgifter

Koordinatorns roll är att leda, planera och samordna lokala teamets arbete. Koordinatorn sammanställer även del- och slutredovisningar till Skolverket som lokala teamet tar fram, ansvarar för information och kommunikation till verksamheterna om de riktade insatserna, deltar i upphandlingsförfarandet samt har kontakt med berörda personer på förskolor och skolor.

Koordinatorn samordnar och håller ihop alla processer i utvecklingsarbetet. Koordinator behöver tillsammans med lokala teamet planera, genomföra och följa upp samtliga insatser och processer på ett strukturerat sätt under samarbetsperioden med Skolverket, samt planera för fortsatt arbete efter avslutad samverkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som självständigt kan driva, leda och hålla samman processer. Du behöver vara strukturerad och tydlig i din kommunikation både muntligt och skriftligt. 

Meriterande är att du har god kunskap om skolsystemet samt arbete med att leda och driva projekt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett viktigt och utvecklande uppdrag i en stark skolkommun. Tjänsten ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara.

Tjänsten är en visstidsanställning på 50%. Vi tillämpar individuell lönesättning. 

 

Välkommen med din ansökan!  Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/119
Kontakt
  • Anna Dahlqvist Schiller, 08-57922166
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb