Sollentuna kommun

Två lärare mot fritidshem sökes till Tegelhagens skola

Vi söker två nya grundlärare mot fritidshem till vårt fritidshem F-3. Kanske är du den vi söker? Vill du vara en av våra kompetenta och glada pedagoger och bidra till att utveckla fritids vidare till den bästa för våra elever? Då är detta en tjänst för dig!

Tegelhagens skola ligger i ett naturskönt område i södra Sollentuna. På skolan går det sammanlagt cirka 620 elever i årskurs F-9. Vår vision är trygghet, gemenskap och lärande. Våra elever är studiemotiverade och vi arbetar med våra värdegrundsfrågor varje vecka för att bibehålla det trygga klimatet som råder på skolan. Skolan har ett utvecklat arbete med digital teknik. Vi driver vår verksamhet i en toppmodern ny skolbyggnad, där skola och fritidsverksamhet samverkar. Vi har höga förväntningar på våra elever som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens, lägger vi stor vikt vid rörelse, utomhuspedagogik och friluftsliv. Skolan arbetar aktivt för att utveckla det pedagogiska arbetet och under det senaste läsåret har fritidshemsverksamheten omorganiserats för att gå ännu mer i linje med skolans vision trygghet, gemenskap och lärande. Våra elever är delaktiga i att utforma vår verksamhet och planera de aktiviteter som erbjuds. Pedagogerna på fritids samarbetar över årskursgränserna. Majoriteten av pedagogerna på fritids är grundlärare i fritidshem. Vi ser gärna sökande som vill ta ansvar över fritidshemsutveckling och ha en ledande roll i fritidsgruppen.

På skolan finns ett elevhälsoteam som inkluderar tre speciallärare, skolsköterska, skolpsykolog, kurator, syv, två biträdande rektorer, och rektor samt ett samarbete med Sollentuna kommuns skol- och familjeteam. Skolan är Olweuscertifierad, vilket innebär ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande antimobbningsarbete.

 

Arbetsuppgifter

Som elev på Tegelhagens skolas fritids så ska man trivas, vara trygg och utmanas att delta i en mångsidig verksamhet som utgår från Lgr 22 och elevernas önskemål. Du kommer att arbeta i ett fritidshem och samverka med arbetslag F-3. Tillsammans med kollegor utvecklar du verksamheten till den allra bästa för våra elever. Vi strävar efter ett arbetssätt som är strukturerat, planerat och väl förankrat i styrdokumenten. Under skoltid samverkar du tillsammans med lärare och på eftermiddagen arbetar du i fritidsverksamheten och skapar tillsammans med ditt arbetslag en meningsfull fritidsverksamhet för eleverna. Vår inriktning; utomhuspedagogik gör att man bör gilla arbeta utomhus för att trivas på skolan. Rastverksamheten är en självklar arbetsuppgift och vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av att organisera och genomföra bra rastverksamhet.

Kan du väcka elevers nyfikenhet för aktiviteter, skapa positiva relationer till eleverna och vårdnadshavare och samarbeta med kollegor i utvecklingssyfte då är detta en tjänst för dig!

Kvalifikationer

Vi söker en högskoleutbildad grundlärare med inriktning mot fritidshem som vill vara delaktig i och driva utvecklingen och ta ansvar för vårt fritidshem. 

Du har förmåga att uppmuntra och inspirera våra elever att våga prova nya aktiviteter och är tydlig och strukturerad i ditt ledarskap.  Du tycker om att samarbeta och har en helhetssyn för verksamheten. Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten på fritidshemmet utifrån läroplanen, med fokus på lärande och trygghet på fritidshemmet. 

Framför allt är detta en tjänst för dig som älskar ditt arbete som lärare i fritidshem!

Rekrytering kan ske löpande under perioden.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse men senast augusti
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/107
Kontakt
  • Maja Velasco, 0739152090
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb