Sollentuna kommun

Vi söker en vikarierande kontaktsekreterare!

Placeringsenheten ligger under avdelningen Barn och Unga.  På enheten arbetar idag 15 medarbetare, inklusive enhetschef och gruppledare.  Enheten ansvarar för familjehemsvård, uppföljning av barnets vård, samt utredning och stöd till familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.  Enheten handlägger och ansvarar även för kommunens ensamkommande barn. Vår kontaktsekreterare kommer gå in som vikarierande familjehemshandläggare under kollegans föräldraledighet. Därför söker vi nu en vikarierande kontaktsekreterare från augusti månad. 

Arbetsuppgifter

I tjänsten som kontaktsekreterare ansvar du för att rekrytera och utreda kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du rekryterar och utreder kontaktpersoner till både vuxna och barn inom socialkontoret. Det är en utmanande, spännande och rolig tjänst. Du ansvar för uppföljning av uppdragstagare tillsammans med socialkontorets myndighetspersoner. I rollen ingår det även att ansvara för att ge stöd och vägledning till uppdragstagarna. Du har ett nära samarbete med kollegor och får kontinuerlig arbetsledning från gruppledare. 

Kvalifikationer

Det är ett krav att du har socionomexamen, gärna med flerårig erfarenhet av socialt arbete och goda kunskaper om lagstiftningen inom socialtjänstens område. Du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning.

Arbetsuppgifterna kräver att du kan vara självständig, flexibel och att du har en god samarbetsförmåga. Du kommer ha många kontakter i arbetet vilket innebär att du behöver vara relationsskapande. Du behöver även ha ett strukturerat arbetssätt och en god administrativ förmåga. I tjänsten ingår en del resor och körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

En arbetsplats med stort fokus på kvalitet och utvecklingsarbete. Vi är en erfaren arbetsgrupp som trivs bra tillsammans och som tycker att vi har roliga arbetsuppgifter som är viktiga. Hos oss har du möjlighet att vara med och utforma och utveckla arbetet. Vi har stimulerande och varierande arbetsuppgifter och vi gör skillnad för de människor vi möter.

Självklart har vi extern handledning. Sollentuna kommun har BBIC-licens och arbetar med MI och med Signs of Safety som förhållningssätt.

Vi erbjuder en visstidsanställning som är ett vikariat på 1 år på heltid, med ev förlängning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För tjänsterna krävs utdrag från misstanke-och belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan! Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/214
Kontakt
  • Ann Lindefors, enhetschef, 08-57922668
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb