FoU Nordväst

Vill du bidra till utvecklingen av en kunskapsbaserad socialtjänst så finns nu möjlighet att söka arbete på FoU Nordväst! 

FoU Nordväst är ett kommungemensamt kunskapscentrum för socialtjänsten i nordvästra Stockholms län inom områdena ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsinsatser, barn och unga, missbruk och socialpsykiatri. Verksamheten ägs av kommunerna Ekerö, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Solna Stad, Sundbybergs Stad, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Området är en del av Stockholms län som växer och utvecklas, vi är nu över 460 000 invånare. Sollentuna kommun är huvudman för verksamheten och svarar för dess drift samt har arbetsgivaransvar. 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som forsknings- och utvecklingsledare på FoU Nordväst är engagerande och varierande. Verksamheten fungerar som en mötesplats mellan praktik och forskning, vilket innebär att arbetet sker i nära samarbete med personal inom socialtjänstens olika verksamhetsområden såväl som med universitet- och högskola, andra myndigheter och organisationer och FoU-verksamheter. Tjänsten kan med fördel kombineras med arbete hos nämnda samarbetspartners.

Du arbetar självständigt och i team med att genomföra forsknings- och utvecklingsarbeten. I arbetsuppgifterna ingår att skapa och processleda nätverksmöten, seminarier, genomföra olika studier utifrån kommunernas behov och sprida resultat genom rapporter, muntliga presentationer, digitala och fysisk workshops och andra former av kunskapsspridning. 

Du förväntas delta aktivt i FoU-enhetens utvecklingsarbete. Företräda verksamheten i olika sammanhang. Bedriva omvärldsbevakning genom att synliggöra erfarenheter och sprida goda exempel inom forskning och utveckling. 

På FoU Nordväst förbereder vi oss inför den nya Socialtjänstlagen som förväntas träda i kraft under 2025. Enligt den nya socialtjänstlagen ska socialtjänsten arbeta utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet (VBE). Inom denna tjänst kommer du ha ett särskilt uppdrag att bidra till utvecklingen av beprövad erfarenhet i ett nystartat utvecklingsprojekt tillsammans med Socialstyrelsen, ägarkommunerna och andra FoU:er i Sverige.

FoU Nordväst erbjuder en miljö med mångsidiga arbetsuppgifter och engagerade kollegor. Vi är en liten verksamhet där alla hjälps åt i stort och smått för att skapa en dynamisk och trivsam arbetsplats. Vi har en ständig dialog kring syfte, uppdrag, vilka vi finns till för och att göra varandra bra genom gott samarbete. Det är därför viktigt att du är öppen för att utveckla dig själv och din egen kompetens i riktning mot verksamhetens och kommunernas behov. 

Kvalifikationer

För tjänsten är det önskvärt att sökande har forskar-, licentiat-, master-, eller magistersexamen med inriktning mot socialt arbete eller annat för tjänsten relevant samhälls- eller beteendevetenskaplig ämne. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt och praktiknära forskningsprojekt, har kunskaper i kvantitativa metoder och goda kunskaper inom forskningsämnet socialt arbete. Sökande ska ha relevant samhälls- eller beteendevetenskaplig högskoleexamen. 

Personliga egenskaper

Du uppskattar att arbeta både självständigt och i team. Du är självgående, tar initiativ och genomför aktiviteter. Du tar ansvar för dina uppgifter och uppdrag. Du är en skicklig kommunikatör, lyhörd och lyssnar och är mottaglig för våra samarbetspartners perspektiv och kompetens. Du har en positiv inställning till samarbete inom och utanför den egna verksamheten. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi välkomnar dig till en arbetsplats som präglas av kvalitet, stort engagemang och kreativitet!
Förmåner för dig som är anställd i Sollentuna kommun 

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/45
Kontakt
  • Anna Gärdegård, 08-57921224
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb