Sollentuna kommun

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun och Sollentuna är idag en av de främsta kommunerna i landet avseende skola och näringsliv. Kulturen inom Sollentuna kommun beskrivs med våra tre kärnvärden; nytänkande, ansvarstagande och välkomnande.

Kontaktcenter är en enhet inom administrativa avdelningen på kommunledningskontoret i Sollentuna kommun. Din arbetsplats är i ett nyrenoverat kommunhus vid Sollentuna centrum.

Kontaktcenter är sedan tio år kommunens gemensamma kundtjänst med uppdrag att hjälpa invånare och företagare att få svar på sina frågor eller lotsa dem rätt. Hit vänder sig invånare, företag och andra intressenter med frågor om bland annat barnomsorg, skola, äldreomsorg, socialtjänst, färdtjänst, bygglov och trafik. Vi erbjuder hög tillgänglighet och gott bemötande, och strävar efter att lösa så många ärenden som möjligt vid första kontakt. Vid sidan av att hjälpa invånare och företagare har vi uppdrag att fungera som en utvecklingsmotor i den kommunala verksamheten. Våra ledord är kundperspektiv, lösningsfokus och engagemang.

Arbetsbeskrivning

Kontaktcenters handläggare är engagerade i att hjälpa kommunens kunder på ett professionellt sätt. Vi är 25 medarbetare uppdelade i fyra grupper. Vi söker nu dig som vill arbeta i kontaktcenters grupp bygg och trafik.

Våra kunder frågar mest om bygglov, samhällsplanering, trafik, natur samt miljö- och hälsoskydd. Kunder kan även fråga om bibliotekets tjänster eller behöva konsumentupplysning. Du svarar i första hand på frågor via telefon och mejl, men emellanåt även i kontaktcenters besökslokal i kommunhuset. Du guidar i e-tjänster, tar emot felanmälningar och sköter administrativa uppgifter. Du handlägger markupplåtelser och ansökningar om parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Vi tar även hand om skadeståndsärenden.

Du arbetar parallellt i många olika system, och har tät kontakt med våra uppdragsgivare på kommunledningskontoret. Du lyfter vad vi kan göra för att förenkla för kunden, uppdaterar kontaktcenters checklistor, skriver nya rutiner eller följer upp statistik. Utbildning och förändring är en del av vardagen.

Kvalifikationer

Krav:

 • Du har jobbat med att ge god service till kunder
 • Du har läst, eller läser, på högskola eller universitet, och det är en merit om du läst en utbildning inom området samhällsplanering
 • Du talar och skriver flytande svenska och har goda kunskaper i engelska

Vi söker dig som:

 • Klarar att jobba under tryck med flera saker parallellt.
 • Är flexibel. Det innebär att du under ett samtal kan behöva växla mellan olika verksamhetssystem, hantera flera separata frågeställningar eller behöva anpassa dig till snabba förändringar i schemaläggningen.
 • Trivs med att samarbeta
 • Har förmågan att självständigt ta initiativ
 • Är öppen för att snabbt lära om och använda nya kunskaper
 • Har ett intresse för frågorna inom det område du ska arbeta
 • Är delaktig att utveckla och utmana befintliga arbetssätt och rutiner

Vi erbjuder

Som anställd i Sollentuna kommun erbjuds du ett roligt, stimulerande och utmanade uppdrag. Du är med i arbetet med att göra Sollentuna lite bättre för varje dag för kommuninvånarna.

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare. Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv, bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, möjlighet till distansarbete och semesterväxling. Förmåner inom Sollentuna kommun.

Tjänsten är tillsvidareanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan! Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/240
Kontakt
 • Jenny Golshan Barvehed
Publicerat 2024-06-09
Sista ansökningsdag 2024-07-14

Tillbaka till lediga jobb