Sollentuna kommun

Arbetsbeskrivning

Vi rekryterar nu en spännande och central tjänst till Sollentuna Musikklasser och Häggvik-Skälbyskolan! Som skoladministratör spelar du en central roll för medarbetare och du kommer att arbeta nära skolledning och intendent. Sollentuna Musikklasser och Häggviksskolan delar skolhus och ligger inom promenadavstånd från pendeltåg och bussar. Sollentuna Musikklasser har en musikprofil med fokus på klassisk körsång för åk 4-9. Eleverna söker till oss genom antagningsprov. Skolan har en utåtriktad konsertverksamhet. Häggvik-Skälbyskolan åk F-9 har en traditionell skolvalsprocess. Det är en arbetsplats med god stämning och kompetenta medarbetare.

Ditt arbete kommer att vara varierande och omfatta både enklare rutinmässiga uppgifter samt mer kvalificerade ansvarsområden. Du sköter ditt ansvarsområde inom skoladministration självständigt. Dina ansvarsområden är skolval och antagningprocess, betygsadministration, elev- och personaladministration, rapportering till tex SCB, nationella prov, diarieföring, arkivering, posthantering samt övriga förekommande uppgifter i verksamheten. Du kommer arbeta nära intendenten som ansvarar för ekonomi och fastighetsfrågor. Ni kommer kunna hjälpa varandra vid arbetstoppar. Vid skolvalsperioden kommer du att ha mycket kontakt med vårdnadshavare både via e-post och telefon.
I Sollentuna ingår du i ett nätverk för skoladministratörer och huvudmannen erbjuder systemstöd från förvaltningen.

Personlighetsmässigt är du någon som värdesätter ordning och reda, är proaktiv i de processer du ansvarar för och ser till att färdigställa de uppgifter du tar dig an. Du är självgående och har en förmåga att aktivt söka efter den bästa lösningen på eventuella problem som uppstår. Att organisera och samordna saker så att verksamheten flyter smidigt är något du trivs med. När oväntade händelser uppstår är du snabb på att prioritera om arbetet och temporärt lägga åt sidan mindre viktiga uppgifter.
Vi söker dig som är en noggrann och kunnig administratör. Denna tjänst kräver att du är driven och strukturerad samt att du tycker det är positivt att möta många olika människor i din vardag.

Personliga egenskaper:

• Du arbetar mot resultat, visar pålitlighet och tar ansvar för planering och uppföljning av ditt arbete.
• Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, följer regler och processer och delar information.
• Du utvecklar, förbättrar, söker lösningar, lärande och kunskap på eget initiativ.
• Du har lätt att samarbeta.
• Gemensamma värderingar syns i ditt bemötande.
• Du är stresstålig och kan hålla flera projekt igång samtidigt.
• Du har god kommunikationsförmåga.

Kvalifikationer

• Relevant eftergymnasial utbildning inom administration, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig
• Erfarenhet av att jobba med skoladministrativa områden som t ex skolval och betygshantering.
• En hög digital kompetens och förtrogenhet med olika administrativa verktyg och tjänster gärna IST, Skola24, Infomentor, MS Office, Google
• Behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift

Tjänsten är en 80% förlagd på fem dagar. 

Känner du igen dig i den beskrivningen vill vi att du söker jobbet hos oss. Gör det gärna så snart som möjligt, då vi kommer att ha fortlöpande intervjuer vartefter ansökningar kommer in. Vi hoppas få välkomna dig till oss!
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Vi undanber oss kontakt från företag och organisationer som vill hjälpa till i rekryteringsprocessen.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/236
Kontakt
  • Charlotte Mörck, 0739152142
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb