Sollentuna kommun

 

Nu har du chansen att bli vår nya verksamhetscontroller och få en central roll i det systematiska kvalitetsarbetet! Brinner du för mål och kvalitetsarbete och samtidigt strävar efter att förbättra livet för människor, då kan denna tjänst vara perfekt för dig.

 

Om jobbet

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun. Vi var Årets kvalitetskommun 2019 och vi har höga ambitioner i vårt arbete med trygghet och Agenda 2030 som är en integrerad del av vår vision och vårt ledningssystem.

Kultur- och fritidskontoret arbetar främjande med att skapa förutsättningar för ett livslångt lärande, hälsa och levandegör olika stadsdelar. Rörelse och kreativitet är två kärnord för oss. Vi ansvarar för allmänkultur med evenemang och utställningsverksamhet, kommunens offentliga konst, tre bibliotek, en kulturskola, drift av olika idrottsanläggningar, fem fritidsgårdar, ett ungdomshus samt utveckling av kultur- och idrottsföreningar. I Sollentuna finns flera olika besöksmål så som Edsbergs slott, konsthallen vid Stallbacken kultur, Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen, Slalombacken Väsjöbacken och Norrvikens sjöis där många åker långfärdsskridskor på vintrarna.

Tjänsten är placerad på staben för stöd och utveckling som har det övergripande ansvaret för frågor som rör styrande processer inom ekonomi, social och ekologisk hållbarhet, digitalisering, politisk administration, kommunikation samt mål- och kvalitetsutveckling. Staben består snart av nio medarbetare som arbetar strategiskt och stödjande och driver på utvecklingsarbetet utifrån beslutade politiska styrdokument och lagar.

 

Arbetsuppgifter

Som verksamhetscontroller kommer du arbeta både strategiskt och operativt i en bred tjänst med kommunens styrmodell, vilket innebär planering och uppföljning, riskanalys, internkontroll och avtalsuppföljning av kultur- och fritidskontorets verksamheter. Som stöd har du drivna och kompetenta kollegor på staben samt kommunens stödfunktioner på kommunledningskontoret.

Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med chefer och medarbetare samt med kollegorna på staben, delta i olika interna och externa nätverk samt även leda ett internt kvalitetsnätverk. Du kommer få ansvaret och förtroendet att med din kompetens stödja cheferna i deras kvalitetsarbete genom att entusiasmera och utbilda kring processer och metoder samt driva på utvecklingen av mål, kvalitet och indikatorer.

Du ansvarar för att sammanställa verksamhetsdelarna i uppföljningsrapporterna och kommer vara kontorets lokala superuser för systemet Stratsys som är det ledningssystemsverktyg kommunen använder. Utöver Stratsys kommer du även arbeta i processverktyget 2C8 och Power BI.

Du ska ha ett resultatinriktat och serviceinriktat förhållningssätt, ha en god kommunikativ förmåga, muntligt som skriftligt och pedagogiskt driva utvecklingen framåt. Rollen som verksamhetscontroller är omväxlande, utmanande och innebär stora möjligheter till personlig utveckling. Vi är en liten enhet där vi ibland behöver gå in o stötta varandra i olika arbetsuppgifter. Du kommer rapportera till stabschefen.

Du förväntas:

  • Ansvara för att analysera och driva på kontorets kvalitetsutveckling, inklusive riskanalyser, och utgöra stöd till cheferna
  • Bidra i nämndens planerings- och uppföljningsarbete och ansvara för sammanställningen av verksamhetsuppföljningen i rapporteringen
  • Bidra till stabens strategiska gemensamma utvecklingsarbete
  • Följa upp avtal för köp av huvudverksamhet
  • Delta i interna och externa kvalitetsnätverk
  • Leda kontorets interna kvalitetsnätverk med kvalitetsombud från olika enheter
  • Bidra i arbetet med att utveckla ett proaktivt och strategiskt förhållningssätt

 

Vi erbjuder

En utvecklingsresa, där du tillsammans med en driven stab och ledning medvetet och strategiskt  arbetar för att utveckla en ny kultur och nya arbetssätt i linje med politikens och omvärldens högt uppställda krav och förväntningar.

Arbetsplatsen ligger i kommunens nyrenoverade kommunhus invid Sollentuna Centrum, ett stenkast från buss och pendeltåg. Möjlighet att delvis arbeta på distans kommer att ges.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll, att kompetenser tas till vara och att vi trivs tillsammans på jobbet.

 

Kvalifikationer:

Krav: Vi söker dig som har universitetsexamen inom ekonomi eller liknande och med inriktning kvalitetsutveckling, ledning och styrning, ledningssystem eller likande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha erfarenhet av utvecklingsarbete som verksamhetscontroller eller kvalitetsutvecklare alternativt något liknande och vana att stödja chefer och medarbetare. God svenska i tal och skrift är en förutsättning.

Meriterande: Det är meriterande med erfarenhet av certifieringssystem så som ISO 9001/ 14001 eller likande samt erfarenhet från offentlig förvaltning.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. I och med att kontoret står inför en förändringsresa samt att tjänsten innebär kommunikation med flera olika målgrupper, interna som externa, behöver du vara tydlig och mjuk i din kommunikation och samtidigt pedagogisk och strategisk. Arbetet kräver ett självgående och strukturerat arbetssätt.

Intervjuer kommer ske löpande.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/222
Kontakt
  • Therese Nilsson
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb