Sollentuna kommun

Vi söker en skicklig koordinator till samhällsbyggnadsavdelningen inom Sollentuna kommun. Du kommer att tillhöra avdelningens stabsenhet och ingå i en grupp koordinatorer som levererar stöd åt avdelningens respektive enheter men kommer i din roll främst arbeta mot bygglovsenheten inom samhällsbyggnadsavdelningen.

I rollen kommer du vara med och implementera bygglovsenhetens nya verksamhetssystem Nova. Efter införandet av Nova ansvarar du som objektsspecialist för att utveckla processer och automationer i systemet och stötta medarbetarna som använder programmet.

I din roll ingår utöver ansvaret som objektsspecialist att tillsammans med en kollega registrera ansökningar och expediera beslut, hantera grannhöranden och överklaganden samt fördela och omfördela bygglovsärenden för att säkerställa en jämn arbetsbelastning hos medarbetarna inom bygglovsenheten.

Rollen är flexibel och kan komma att utvecklas tillsammans med dig utifrån verksamhetens behov. Som koordinator på samhällsbyggnadsavdelningen rapporterar du till stabschefen och bygglovsenhetens ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Objektsspecialist i bygglovsenhetens verksamhetssystem. I rollen ingår att stötta övriga användare, göra inställningar i systemet, vara kontaktperson mot systemleverantör samt vidareutveckla processer och automationer i systemet. Registrering och expediering av ärenden och handlingar. Hantering av överklaganden, grannhöranden och kungörelseannonser i ortstidning Fördela och omfördela ärenden och säkerställa jämn arbetsbelastning Hantering av beställningar, exempelvis IT-utrusning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som bedöms som likvärdig.

Eftersom tjänsten innebär samarbete med många olika grupperingar behöver du ha god samarbetsförmåga, vara initiativtagande och strukturerad. Du ser helheten och har förmåga att hantera många olika arbetsuppgifter parallellt. För att lyckas tror vi även att du har ett stort intresse för digitalisering och utveckling.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av att ha arbetat som objektsspecialist för verksamhetssystemet Nova är meriterande. Kunskaper om samhällsbyggnadsprocessen, dess lagstiftningar samt av liknande arbetsuppgifter är även det meriterande.

Övrigt

Bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

Vi erbjuder

Samhällsbyggnadsavdelningen förvaltar och utvecklar attraktiva livsmiljöer i Sollentuna, en dynamisk plats mitt i regionen där klassiska villaområden, stadsdelscentrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Avdelningen består av drygt hundra kollegor som jobbar med samhällsplanering, miljö- och klimatarbete, bygglov och tillsyn, mät- och kartuppdrag, utbyggnad av allmän plats samt drift och förvaltning av gator, parker och naturområden.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna ha ett hållbart arbetsliv, bland annat att kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid och erbjuder distansarbetsmöjligheter, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Tjänsten är placerad i nyrenoverade lokaler i Turebergshuset som ligger centralt i Sollentuna centrum. Hit är det är lätt att ta sig med allmänna kommunikationer.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt jobb i en stabil miljö där ambitionsnivån är hög. Hos oss får du fantastiska kollegor som vill göra skillnad för andra. Följ med oss på resan mot att skapa Sveriges mest attraktiva kommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/128
Kontakt
  • Felix Gottvall
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb