Sollentuna kommun

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan ligger granne med Edsviken och den vackra Edsbergsparken, två mil norr om Stockholm. På Rudbeck studerar nästan 2400 elever och vi har över 250 anställda. Detta bidrar till en fantastisk mångfald som vi är stolta över. Skolan är viktig för våra elever och det avspeglas i studieresultaten som är mycket goda. Rudbeck präglas av trygghet och trivsel bland eleverna.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en socialpedagog/resurspedagog till våra blivande klasser i individuellt alternativ med specialpedagogisk verksamhet som startar till hösten.

Som social-/resurspedagog är ditt uppdrag att stötta eleverna i såväl lärande som i det sociala samspelet och rutiner under skoldagen. Andra uppgifter är till exempel att hjälpa eleverna vid förflyttningar mellan olika aktiviteter, hämta lunch och att äta tillsammans med eleverna. Vara med eleverna under raster i syfte att bygga relationer, stötta i det sociala samspelet och ta initiativ till aktiviteter under rasterna. Tillsammans med läraren ska du under lektionerna hjälpa elever att exempelvis komma igång, slutföra och behålla fokus på uppgiften.

 

Kvalifikationer

Du bör vara utbildad social-/ resurspedagog.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som social-/resurspedagog och att du tidigare har arbetat med ungdomar med olika funktionsnedsättningar i liknande verksamheter.  Att du är en person som är nyfiken och håller dig uppdaterad kring metoder för att stötta elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (ex AST, ADHD, språkstörning, OCD, dyslexi etc). Du bör vara bra på att handleda eleverna i sin utveckling mot att bli självständiga men också att kunna hjälpa dem när de stöter på problem.

Det är av stor vikt att du har en helhetssyn för verksamheten med elevens bästa i fokus, god struktur, är stabil och tydlig men samtidigt flexibel och lösningsfokuserad. Din empatiska förmåga är välutvecklad och du brinner för att samarbeta med olika professioner. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Vi stöttar varandra och är måna om en positiv kultur där vi hela tiden utvecklas.

Här kan du läsa mer om Sollentuna kommun som arbetsgivare och vilka förmåner du som anställd har. 

 

Tjänsten kan komma att tillsättas av övertaliga.

 

Ytterligare erbjudanden om annonsering undanbedes vänligen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 202408
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/47
Kontakt
  • Ola Lagerström, ola.lagerström@rudbeck.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb