Sollentuna kommun

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att arbeta som en pedagogisk resurs/elevassistent i en av våra RN-klasser i skolan och leda arbetet på fritids. Tjänsten är ett vikariat på 100%.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom AKK och Tobiidatorer eller ett stort intresse av datorer och kommunikation. Vi vill att du som söker är engagerad, brinner för att finna nya lösningar och har en god pedagogisk läggning. Du behöver kunna arbeta både i team och självständigt, så en god social kompetens och kunna leda sitt eget arbete är av vikt. Vi ser gärna att du har påbyggnadskurser med inriktning mot rörelsenedsättning, AKK, Tobii, programmering, specialundervisning och/eller NPF-diagnoser. Erfarenheter av målgruppen är positivt. 

Ditt uppdrag innebär att vara en pedagogisk resurs i en klass under skoldagen och på fritids på eftermiddagen. I klassen finns 7-10 elever och ca 4-5 personal. Under skoltid följer du lärarens anvisningar och arbetar främst med elever med olika utmaningar i skolmiljön. Flera av eleverna har  rörelsenedsättning och använder sig av AKK, Tobiidator. Du hjälper eleven kring det som eleven behöver hjälp med. Det innefattar både pedagogiska uppgifter samt andra uppgifter som eleven kan behöva ha hjälp med, till exempel bistå hen vid toalettbesök och vara behjälplig i matsituationer. På fritidstiden är du med och leder verksamheten. Det betyder att du behöver kunna ta egna initiativ, kunna leda barn/elevgrupper och trivas i rollen. Du behöver lyssna in elevernas önskemål och i möjligaste mån verkställa att det blir verklighet. 

Ditt mål är att utveckla elevens möjlighet att kommunicera. Detta sker främst i Tobiiprogram.  Du bistår elever med att utveckla och erövra sin kommunikation och därmed sin självständighet. Du bygger en förtroendefull relation med varje elev, med vårdnadshavarna och dina närmsta kollegor. 

Du utvärderar metoder, arbetssätt både enskilt och tillsammans i teamet för att nå bättre måluppfyllelse. Du har god förmåga till samarbete. Du söker och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information i syfte att utveckla verksamheten. Du är lyhörd och lösningsfokuserad. Du omsätter systematiskt skolans mål, planer och beslut. Vi söker med andra ord dig som "brinner för" denna målgrupp, är en kreativ, drivande och som ser möjligheter i utmaningar. Du bör också tycka om att arbeta i team med fantastiska kollegor. 

 

Vi erbjuder

Turebergsskolan har en hög ambitionsnivå och vill stimulera varje barn till att göra det bästa av sina förutsättningar. Vår undervisning håller en hög kvalité och stimulerar alla elevers kreativitet. Vi har höga och positiva förväntningar på oss själva och våra elever och tror att en förutsättning för lärande är ordning och reda och kärleksfulla vuxna som bryr sig.

Skolan ligger i en ljus, fräsch, nyrenoverad och delvis nybyggd fastighet i Sollentuna med närhet till Järvafältet.

Som medarbetare hos oss omfattas du av flera förmåner. Du kan läsa mer om dessa på vår Sollentuna kommuns hemsida.


Vi tillämpar individuell lönesättning. Välkommen med din ansökan! Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-14
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 17 augusti 2023
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/178
Kontakt
  • Johanna Marklund, 0739152551
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb