Sollentuna kommun

Vill du bli vår nya socialchef? Du får ett spännande och viktigt uppdrag med stora möjligheter att göra skillnad. Vi är en socialtjänst som ligger i framkant avseende utveckling och nytänkande. Vi arbetar för att utveckla en kunskapsbaserad socialtjänst, där uppföljning och kvalitetsfrågor är i fokus. Omvärldsbevakning, samverkan, brukarmedverkan och utveckling är prioriterade områden.

Att stärka livsvillkoren har högsta prioritet. Ett arbete som sker i nära samarbete med kommunens övriga verksamheter. Vår ambition är att utbildningsnivå, språkkunskaper och förvärvsfrekvens för de invånare som idag har svaga livsvillkor inom fem år ska ligga i nationell framkant. En förflyttning som förutsätter samarbete inom organisationen och ett progressivt förhållningssätt till uppdraget.

På socialkontoret i Sollentuna arbetar ca 230 medarbetare. Verksamheten är uppdelad i fyra avdelningar; avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen stöd och utveckling samt FOU nordväst.

Om tjänsten

I rollen som socialchef har du ansvar för att se till att den politiska beslutade inriktningen inom socialkontoret genomförs med fokus på att uppnå goda resultat, säkerställa kvalitet och främja hållbarhet. Du har verksamhet, budget- och personalansvar. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med förändringledning, organisationsutveckling och med kontinuerlig kvalitetsutveckling. Du är även ansvarig för att strategier och beslut grundas på en djup förståelse av verksamheten och genom en gedigen analys.

Tillsammans med kommunledningen bidrar du till hela kommunens utveckling och skapar mervärde och ökad måluppfyllelse. Tillsammans med grunduppdraget som socialchef, ligger särskilt fokus på de kommungemensamma utvecklingsuppdragen Inga utsatta områden 2030 samt Fler arbetstillfällen. I detta arbete har socialkontoret en viktig uppgift att tillsammans med övriga nämnder och kommunala verksamheter genom koordinerade insatser säkerställa goda uppväxtvillkor för barn och ungdomar som växer upp under utsatta livsvillkor.

Vem är du?

Vi söker en erfaren och nytänkande ledare/chef som har erfarenhet inom socialtjänsten och av att vara chef över chefer. Du har tidigare arbetat på ett framgångsrikt sätt med förändringsledning, utvecklingsarbete, digitalisering och ledningsgruppsarbete. Du har god kunskap om de lagar som styr verksamheten.

Du har akademiskexamen exempelvis socionomexamen eller annan relevant examen inom ekonomi eller juridik.

Du har även förmågan att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Som person är du strukturerad och driven med förmågan att ta egna initiativ och fatta beslut. Vidare ser vi att du har en god förmåga att kommunicera både internt och externt och är bra på att skapa goda relationer och på att samarbeta. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Sollentuna kommun tillämpar ett transformerande och positivt transaktionellt ledarskap, där chefer stödjer medarbetare genom att främja deras inre motivation, effektivitet och engagemang. Du har ett genuint intresse för uppdraget och vill arbeta enligt Sollentuna kommuns ledarskapsmodell. Du är medlem i kommunens ledningsgrupp och förväntas bidra med ett kommunövergripande synsätt utifrån kommunens tre kärnvärden Nytänkande, Ansvarstagande och Välkomnande. Det är viktigt att ha ett koncerntänk i de övergripande frågorna för hela kommunen.

Övrig information

Arbetsplatsen ligger i Sollentuna centrum med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar. Här kan du läsa mer om våra förmåner Länk till förmåner

För anställning krävs svenskt medborgarskap och godkänt resultat vid säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia Executive Search AB. Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Charlotte Ahlquist, telefon 073-506 72 05

charlotte.ahlquist@poolia.se

Ulrica Pantzar, telefon: 070-767 77 75

ulrica.pantzar@poolia.se

Varmt välkommen med din ansökan på länken nedan!

Socialchef till Sollentuna kommun

 

 

 

  Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/136
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb