Sollentuna kommun

Arbetsbeskrivning

Som kultursekreterare arbetar du tillsammans med teamet för att producera utställningar och med att utveckla ett helhetskoncept för utställningen - urval, innehåll och gestaltning och under hela processen säkerställa att utställningens olika delar hänger samman med det övergripande helhetskonceptet, syfte, mål och målgrupp. Du förväntas därför ha god kunskap och förståelse för hela produktionsprocessen dvs även delar som ligger utanför ditt direkta ansvarområde.
Vilken bakgrund har du?
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete med att producera utbud och innehåll till publik verksamhet för olika målgrupper. Du är väl bevandrad och intresserad av konst, teknik , kultur och/eller samhällsaktuella frågor samt har ett aktivt nätverk kring detta.

Personliga egenskaper
Som person är du flexibel, lösningsorienterad, noggrann och ordningsam. Arbetet ställer höga krav på god kommunikativ förmåga samt god samarbetsförmåga. Du kommer att ingå i ett team och arbeta tätt ihop med dina kollegor. Du har hög arbetskapacitet och är van att leverera enligt uppgjord tidsplan samt en prestigelös inställning till din roll. Du har lätt för att samarbeta med andra och ser fördelar i gemensamma och transparenta arbetssätt.
Det är meriterande om du arbetat i en politiskt styrd organisation. Det är också meriterande om du har ett aktivt nätverk i utställningsbranschen. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Om dig: Du är analytisk med förmåga att lyfta viktiga delar i ett skeende utan att förlora helhetsbilden. Du är strukturerad och lösningsorienterad. Du är prestigelös och inspirerar andra att dra åt samma håll mot uttalade mål. Du har förmåga att omsätta planer till verklighet.
Anställningen är ett vikariat på 80% tom 240601-241031

Kvalifikationer

Du har dokumenterad erfarenhet av:
-Arbete med hela utställningskedjan – från avtalsskrivande med konstnärer, textproduktion och marknadsföring, till hängning och vernissage
- Utställningsproduktioner och/eller snarlika uppdrag
Vi ser gärna att du har erfarenhet av agila arbetssätt. Du är mycket van att formulera dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Vi ser att du har en relevant akademisk utbildning inom konstvetenskap eller motsvarande. Erfarenhet av egna utställningsproduktioner är en merit och likaså erfarenhet av konstpedagogik och förmedling.Förmågor och färdigheter

Självständighet
Initiativtagande
Självgående
Stabil
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Strukturerad
Kreativ

Vi erbjuder

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240603
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/131
Kontakt
  • Anna Edquist, 08-57921000
Facklig företrädare
  • Peter Holstad, Vision, 08-57921000
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb