Socialkontoret

Vi söker ytterligare en kvalitetsutvecklare, som även kommer projektleda införandet av ny socialtjänstlag. Tjänsten är tillsvidare.

Vid socialkontoret i Sollentuna arbetar ca 230 personer. Verksamheten är uppdelad i tre avdelningar; avdelningen för vuxna, avdelningen för barn och unga, avdelningen för stöd och utveckling.

Din roll

Vi förbereder sedan en tid övergången till en ny socialtjänstlag. Den nya lagens intentioner ligger i linje med hur vi arbetar idag, med bland annat evidensbaserade arbetssätt och brukarinflytande. Men implementeringen av den nya lagen kommer innebära förändringar i arbetssätt och arbetsstrukturer som ger oss chans att ytterligare förbättra vår verksamhet.

Nu söker vi en verksamhetsutvecklare/projektledare som leder och håller samman omställningsprojektet på förvaltningsnivå. Hela organisationen kommer vara delaktig och aktiv i förändringsarbetet. Din roll är att i nära samverkan med kontorets olika verksamheter, ledningsgrupp och ytterst förvaltningschef och socialnämnden samordna arbetet på ett strukturerat och effektivt sätt.

Ni kommer vara två kvalitetsutvecklare i omställningsarbetet, men den tjänst vi nu söker kommer ha den mer framträdande rollen.

Uppdraget

I uppdraget ingår att:

  • Tillsammans med verksamheterna kartlägga behov och förutsättningar för omställningen,

  • Planera, leda och implementera de förändringar som ska genomföras lokalt

  • Kommunicera löpande om arbetet inom kontoret

I arbetet samverkar du med socialkontorets enheter, men även andra förvaltningar och deltar i kommunövergripande samverkan. Du kommer rapportera till förvaltningens ledningsgrupp kontinuerligt och leder workshops i hela organisationen.

Vi arbetar mot att den nya socialtjänstlagen kommer att införas halvårsskiftet 2025. Implementeringsarbetet kommer sen att fortgå under flera år. Tjänsten kommer förläggas på kontorets avdelning för stöd och utveckling. I takt med att den nya socialtjänstlagen införs på kontoret kommer andra kvalitetsutvecklingsfrågor vävas in i tjänsten.

Din bakgrund

Vi ser att du är socionom eller har annan relevant högskoleutbildning. Du har mångårig erfarenhet av socialtjänsten - gärna med projektledning, övergripande frågor, förändringsledning eller motsvarande. Det är meriterande att ha erfarenhet av arbetsledning.

Du är driven och idérik, har lätt att samverka med andra, både förstå helheten men också vikten av detaljer. Du behöver vara ansvarstagande och strukturerad. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder

Våra klienter får bra hjälp och vi har en välutvecklad brukarmedverkan. Inom socialkontoret arbetar vi både akut, förebyggande och långsiktigt. Vi utvecklar nytt, förvaltar och förfinar det som fungerar bra. Genom strukturerade processer och ordning skapar vi en trygg arbetsmiljö och en hög kvalitet i verksamheten.

Beslutsvägarna är korta och det finns en nära arbetsledning i vardagen. Våra medarbetare har en hög kompetens.

Vi trivs tillsammans! Hos oss finns ett starkt engagemang och vi har ett gott samarbete både internt och externt. Oavsett om du är ny inom yrket eller har lång erfarenhet får du möjlighet att utvecklas. Du får vara proffs på det du gör. Vi involverar dig och gör jobbet tillsammans. Hos oss gör du verklig skillnad!

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enlig ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/207
Kontakt
  • Filip Olma, 08-57921086
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb