Sollentuna kommun

Arbetsbeskrivning

Vår vision är att bli Sveriges bästa skolkommun. Sollentunas kommunala skolor når goda elevresultat och har höga trygghetssiffror tack vare fantastiska medarbetare. Genom att använda oss av forskning och beprövad pedagogik siktar vi mot ännu högre kvalitet för att stimulera barns och ungdomars kreativitet och lärande. I våra skolor ska eleverna uppnå utmärkta studieresultat och utveckla de kompetenser och förmågor som krävs för framtida studier och yrkesliv.

Häggvik-Skälbyskolan är en F-9-skola med ca 600 elever. Skolan har två delar; Skälby åk F-3 som ligger på Skälbyvägen i ett nybyggt skolhus med ca 230 elever och Häggvik åk 4-9. ca 360 elever, som ligger i en klassisk skolbyggnad på Sollentunavägen som vi delar med Sollentuna Musikklasser. Skolan ligger inom promenadavstånd från Häggviks pendeltågsstation.


Vi söker en biträdande rektor med ansvar åk 4-9. Du kommer tillsammans med rektor och biträdande rektor för F-3 driva och leda utvecklingsarbeten inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete. Du kommer att ha arbetsmiljö- och personalansvar för en del av personalen i åk 4-9. Ditt uppdrag är att tillsammans med lärarna leda arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande. Du leder pedagogiska processer som syftar till att öka det kollegiala lärandet för att utveckla och stimulera undervisningen. Du verkar för tillgänglighet och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera.

Du ingår i skolans elevhälsoteam och arbetar förebyggande och främjande för de årskurser som ingår i ditt ansvarsområde. Som biträdande rektor förväntas du ha fokus på trygghetsarbetet och leda och driva skolans trygghetsarbete i enlighet med Olweusprogrammet tillsammans med lärare, personal och skolkurator. Du ser det som en självklarhet att vara en synlig och närvarande ledare för både elever och personal.

Kvalifikationer

Du är trygg i dig själv och har lätt för att skapa goda relationer med personal, elever och vårdnadshavare. Du har förmåga att uppmuntra och inspirera och är en tydlig, strukturerad och välplanerad ledare. Du har ett närvarande ledarskap där du delegerar, ger handlingsutrymme och uppmuntrar till individuell utveckling. Du har en god förmåga att få överblick i arbetet och kan ange riktningen för verksamhetens väg mot målen, samt prioritera och initiera insatser. Du tycker om att samarbeta och har en helhetssyn på verksamheten. Som ledare är du lösningsfokuserad och kan hantera komplexa situationer. Du har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. 

Du ska vara utbildad lärare med lärarlegitimation och ha erfarenhet av att arbeta som biträdande rektor med ansvar åk 4-9 Du har erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete i skolan. Du har god digital kompetens då vår skola och kommun har kommit långt i digitaliseringsarbete. Du har god struktur i ditt arbete och intresse och erfarenhet av administrativt arbete. Schemaläggning kan komma att ingå i tjänsten så erfarenhet av schemaläggning kan vara meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Vi erbjuder

Som biträdande rektor på Häggvik-Skälbyskolan kommer du att få ta del av och själv få bidra till ett gott arbetsklimat, härliga traditioner och ett kollegium med en god delningskultur. Du kommer att arbeta i en verksamhet med hög pedagogisk utbildning i skola och verksamhet. Vi erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningsprocessen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/186
Kontakt
  • Charlotte Mörck
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb