Vi söker chef till säkerhetsavdelningen på Sollentuna Kommunfastigheter AB (SKAB). 
SKAB växer och vi lägger grunden till en effektiv och robust organisation och söker därför två nya avdelningschefer. 

Vi förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter till exempel skolor och äldreboenden samt kulturfastigheter som Edsbergs slott, torp och lantbruk. SKAB är ett bolag i Sollentuna kommunkoncern.

Säkerhetsavdelningen ansvarar bland annat för införande av ett centralt stort projekt som innefattar  lås-, larm-, passage-, brand- och kamerafunktion för Sollentuna kommuns verksamheter. Den andra stora delen i uppdraget kommer att vara att driva, stärka och utveckla arbetet inom beredskap och civilt försvar. 

Som chef för säkerhetsavdelningen kommer du att ha personalansvar för två medarbetare men antalet beräknas öka. Idag finns rollerna chef, säkerhetsförvaltare larm och säkerhetsförvaltare brand på avdelningen. 

Som säkerhetschef förväntas du: 

 • Leda avdelningens arbete och tillse att verksamhetens kvalitet, effektivitet och resultat upprätthålls och utvecklas genom erfarenhetsåterföring och utvecklade rutiner.
 • Verka för att stärka interna och externa samarbeten för att avdelningen framgångsrikt kan utföra sina arbetsuppgifter.
 • Arbeta aktivt i SKABs ledningsgrupp.
 • Operativt arbete med avdelningens arbetsuppgifter när det krävs, såsom vid sjukdom med mera. 
 • Säkerställa kompetensförsörjning på kort och lång sikt: arbetar för en attraktiv och utvecklande arbetsplats för välutbildade och engagerade kollegor med olika bakgrund och erfarenhet. Balanserar bemanning med konsultstöd vid behov då det är motiverat.
 • Ansvara för arbete med säkerhetsskydd enligt säkerhetsskyddslagen.

Projektet med att införa centrala lås- och larmfunktioner befinner sig i en uppstartsfas. Nuvarande medarbetare på säkerhetsavdelningen har detta som sin främsta arbetsuppgift. De kommer också att fortsätta driva utveckling av system och teknik inom detta när projektet är genomfört och gått in i förvaltning. 

Arbetet med att utveckla civilt försvar och beredskap inom Sollentuna kommunkoncern kommer främst att vara säkerhetschefens eget ansvar. I det förväntas du:

 • Ansvara för SKABs arbete med civilt försvar och beredskap.
 • Leda och utveckla SKABs krisledningsarbete.
 • Delta i trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete, tex i BID-samarbeten med andra fastighetsägare.
 • Arbeta för höjd informationssäkerhet.

Arbetet sker i samverkan med övriga delar av SKAB och med stöd av medarbetarna inom säkerhetsavdelningen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som vi anser är motsvarande.  Du behöver flerårig erfarenhet av chefsansvar och av arbetsuppgifterna, däribland övergripande kunskap kring fastighetssäkerhetssystem, samt god svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med civilt försvar, erfarenhet av informationssäkerhet, av att driva utvecklingsarbete inom området, av att tidigare ha arbetat inom offentlig verksamhet samt har övergripande kunskap om lagutrymmet för området. 

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. I den här rollen behöver du ha god kunskap och erfarenhet av arbetsuppgifterna liksom ett gott ledarskap och gott omdöme. Du kommer också att behöva ha helhetssyn på dina frågor liksom vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.  

Vi erbjuder

Du får stora chanser att vara med att bygga upp ett ungt företag i Sollentuna kommunkoncern och får chansen att vara med i utvecklingen av ett nytt ansvarsområde. Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar. Inom Sollentuna Kommunfastigheter råder en nybyggaranda där positiv stämning, god samverkan och professionellt utbyte sker mellan
arbetskamraterna.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. För anställning krävs
godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med
säkerhetsskyddslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/179
Kontakt
 • Andreas Hellström
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb