Sollentuna kommun

Utvecklingsledare inom området socialt arbete

Vill du bidra till utvecklingen av kunskapsbaserad socialtjänst baserat på lokalt och praktiknära forskning och utvecklingsarbete så finns nu tillfälle att söka arbete på FoU Nordväst! 

FoU Nordväst är ett kommungemensamt kunskapscentrum för socialtjänsten i nordvästra Stockholms län inom områdena ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsinsatser, barn och unga, missbruk och socialpsykiatri. Verksamheten ägs av kommunerna Ekerö, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Solna Stad, Sundbybergs Stad, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Området är en del av Stockholms län som växer och utvecklas, vi är nu över 460 000 invånare. Sollentuna kommun är huvudman för verksamheten och svarar för dess drift samt har arbetsgivaransvar. 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som utvecklingsledare på FoU Nordväst är engagerande och varierande. Verksamheten fungerar som en mötesplats mellan praktik och forskning, vilket innebär att arbetet sker i nära samarbete med personal inom socialtjänstens olika verksamhetsområden såväl som med universitet- och högskola, andra myndigheter och organisationer och FoU-verksamheter. Tjänsten kan därför med fördel kombineras med arbete hos nämnda samarbetspartners.

Socialtjänsten står inför en  omställning i och med en ny Socialtjänstlag som förväntas träda i kraft under 2025. Inom denna tjänst kommer du ansvara att omvärldsbevaka området, skapa, processleda och arrangera workshops och andra lärande sammanhang för nordvästkommunernas nätverk kopplat till omställningen. Du kommer även ha ett övergripande ansvar för metodutveckling när det gäller seminarier och workshops som kunskapsspridningsmetod. Därigenom kommer du leda och arrangera seminarier och processleda workshops och systematiskt dokumentera resultat av dessa. Du förvänta även stödja dina kollegor att arrangera seminarier och workshops enligt beprövade och kunskapsbaserade metoder och ta dig an andra uppdrag inom första linjens FoU.

FoU Nordväst erbjuder en miljö med mångsidiga arbetsuppgifter och engagerade kollegor. Vi är en liten verksamhet där alla hjälps åt i stort och smått för att skapa en dynamisk och trivsam arbetsplats. Vi har en ständig dialog kring syfte, uppdrag, vilka vi finns till för och att göra varandra bra genom gott samarbete. Det är därför viktigt att du är öppen för att utveckla dig själv och din egen kompetens i riktning mot verksamhetens och kommunernas behov. 

Kvalifikationer

Meriterande är god kännedom om kommunal verksamhet företrädelsevis genom att ha varit yrkesverksam inom socialtjänstens verksamheter för individ- och familjeomsorg. Du har erfarenhet av att planera och genomföra projekt, metodutveckling, skapa och befrämja olika nätverk, hålla muntliga presentationer, genomföra digitala och fysiska workshops, seminarier och andra former av kunskapsspridning.

Sökande ska ha relevant samhälls- eller beteendevetenskaplig högskoleexamen.

Förmågor och färdigheter 

Initiativtagande
Relationsskapande
Serviceinriktad
Kreativ

Vi erbjuder

Vi välkomnar dig till en arbetsplats som präglas av kvalitet, stort engagemang och kreativitet!
Länk till förmåner

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/175
Kontakt
  • Anna Gärdegård, 08-57921224
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb