Sollentuna kommun

Annons lärare i fritidshem

Vi söker en entusiastisk och engagerad lärare i fritidshem med särskild inriktning på att organisera och leda rastverksamhet för lågstadieelever. 

En medarbetare som har passion för att skapa en trygg och inspirerande miljö där eleverna kan leka, utforska och utveckla sina sociala färdigheter under hela skoldagen.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare i fritidshemmet F-3 är ditt uppdrag att samverka i klass under skoltid, hålla halvklasser, eller samverka i undervisningen. Erbjuda eleverna intressanta, utmanande och roliga raster. Under eftermiddagarna arbetar du tillsammans med ett arbetslag inom fritidshemmet. Planerar aktiviteter för eleverna som är inskrivna i fritidshemmet, men även ge utrymme för rekreation och fri lek.

Genom din undervisning och dina aktiviteter skapar du förutsättningar för alla elever att lyckas. Du arbetar aktivt med att skapa relationer, både med elever och vårdnadshavare. I din verksamhet använder du dig av bildstöd och digitala verktyg som en naturlig del för att skapa förutsättningar för lärande och utveckling. Rörelse för eleverna är av stor vikt i det hälsofrämjande arbetet. Du behöver också se lärandet i leken.

Fritidshemmets aktiviteter genomförs med fördel utomhus, men vi har även gott om lokaler inomhus. På skolan finns tre fritidsavdelningar, f-1, 2-3 och 4-6. Vi har nära till skog och vatten, men också en stor och inbjudande skolgård, med tillhörande konstgräsplan.

Du är en lagspelare och ser vinningen i att samarbeta. Du låter eleverna systematiskt vara delaktiga i utvärderingen av genomförda aktiviteter för att skapa delaktighet av elevernas inflytande. Under arbetsdagen ingår du i ett arbetslag med utbildade lärare, lärare i fritidshem, speciallärare. Det är av stor vikt att du anser att samverkan mellan hem och skola är en viktig faktor för elevernas lärande.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation för grundlärare i fritidshem.
Erfarenhet av att arbeta med barn och unga, företrädesvis på lågstadiet.

Kreativitet och förmåga att organisera och genomföra olika aktiviteter och lekar för barn i åldern 6-10 år.

God kommunikationsförmåga och förmåga att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Förmåga att skapa en trygg och inkluderande miljö där alla elever känner sig välkomna och respekterade 

Meriterande: Erfarenhet av att planera och genomföra tematiska aktiviteter och projekt under skolans raster.

Kunskap om positivt beteendestöd och förmåga att hantera konflikter och utmanande situationer på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder

Vår vision: Hos oss är alla elever rätt elever, och vi arbetar aktivt för att främja en kultur där mångfald och olikheter ses som en tillgång. Vår skola präglas av en stark fokus på kunskap, där vi strävar efter att utmana och stimulera våra elever att nå sin fulla akademiska potential. Genom att erbjuda en god pedagogisk utbildning och ett stödjande lärande strävar vi efter att forma framtidens ledare, tänkare och förändringsmakare."

Skolan kan genom sitt arbete förändra samhället så att samhället blir en bättre plats att vara på med mer förståelse och med en öppenhet och acceptans för olikheter.

Vi erbjuder ett arbete i en av Sveriges bästa skolkommuner. Du kommer till en kommun där delningskultur är ett starkt ord och som efterlevs. Du väljer en verksamhet, men får en hel kommun som arbetsplats.

Du kommer att arbeta i en verksamhet med hög pedagogisk utbildning i skola och fritidshem. En verksamhet med ett nära samarbete med EHT och där goda stödfunktioner finns.

Verksamheten bygger på att undervisning är vårt huvuduppdrag men som kan genomföras på många olika sätt. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som vill samarbeta och som vill att hela skolan ska vara den bästa skolan. Vi gör det ihop och vi har väldigt roligt tillsammans.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss!

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde augusti -24
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/162
Kontakt
  • Jennie Grusell, 0737653749
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-23

Tillbaka till lediga jobb