Sollentuna kommun

Sollentuna ligger mitt i möjligheterna. Med 75 000 invånare är det dynamisk plats mitt i Stockholmsregionen där klassiska villaområden, stadsdelscentrum, ett växande näringsliv och bostadsområden från rekordåren möter naturreservat och sjöar.

Vi står dock inför stora utmaningar. Vi ska bygga nya bostäder, skolor och förskolor, vi behöver köpa in lunchmat till fler barn, vi behöver anlägga och reinvestera i byggnader och infrastruktur. Går det att bygga 500 bostäder om året och samtidigt klara klimatmålet?

Med ett nytt uppdrag från kommunfullmäktige ska Sollentuna kommun bli klimatneutrala 2030. Det finns ingen tid att förlora och vi behöver dig nu! Vi söker ”en general” för klimatarbetet. En ledare som visar vägen. Klimatet känner inga administrativa gränser så du arbetar koncernövergripande och har din bas hos samhällsbyggnadsavdelningen. Du vet att förändring möter motstånd och det ser du som en sporre.

Samhällsbyggnadsavdelningen består av drygt hundra kollegor som jobbar med samhällsplanering, miljö- och klimatarbete, bygglov och tillsyn, byggprojekt på allmän plats samt drift och förvaltning av såväl grönska som gator och torg i kommunen. Vi tillhör kommunledningskontoret och rapporterar till kommunstyrelsen och två nämnder.

Tjänsten är placerad på samhällsplaneringsenheten i den strategiska gruppen tillsammans med flera vassa kollegor inom miljö- och klimatområdet.

Arbetsuppgifter

Uppdraget är att som projektledare driva kommunfullmäktiges utvecklingsuppdrag Klimatneutralt Sollentuna, som togs inför 2023.

Utvecklingsuppdraget grundar sig på att i FN:s internationella klimatpanels (IPCC:s) bedömningar 2021 är det globala utsläppsutrymmet för att klara 1,5-gradersmålet vid dagens utsläppsnivåer förbrukat före decenniets slut. Utifrån 1,5-gradersmålet behöver därför utsläppen där kommunen har rådighet minska. För kommunens del innebär detta att arbetet behöver fokusera på att minska miljö- och klimatpåverkan från mat samt fastighet och byggnation.

I rollen ingår att med ett starkt mandat skapa uppslutning och genomslag för utvecklingsuppdraget på kontor, i nämnder och i bolag. Till ditt stöd kommer det att finnas en koncernövergripande styrgrupp.

Utöver projektledning behöver du bidra med:

  • Kompetens inom utvecklingsuppdragets fokusområde fastigheter, byggande och anläggning kopplat till klimat.
  • Helhetssyn och förståelse för inbyggda målkonflikter.
  • Strukturerad uppföljning av kommunens utsläpp av växthusgaser.

Du rapporterar till strategisk chef som leder klimatstrateger, översiktsplanerare, infrastrukturplanerare, vattensamordnare, ekolog och andra expert- och projektledarroller inom miljö- och klimatområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med inriktning mot energi, miljö och byggande, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du behöver erfarenhet av projektledning och miljöarbete, erfarenhet av klimatarbete inom byggsektorn samt god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat med uppföljning av miljö- och klimatpåverkan samt har erfarenhet av processledning i komplexa organisationer.

Som vår projektledare för klimatneutralt Sollentuna bedömer vi att du är en god ledare som motiverar andra mot ett gemensamt mål. Du behöver också vara uthållig, övertygande, relationsskapande och ha helhetssyn. 

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Vårt kommunhus är beläget i Sollentuna centrum nära kollektivtrafik.

Personalförmåner https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/64
Kontakt
  • Lars Keski-Seppälä, 08-57921539
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb